28.1.14

Foxconn: Βλέπει μεταφορά παραγωγής από Κίνα σε... ΗΠΑ

Η ταϊβανέζικη Foxconn Technology Group, ένας από τους βασικότερους προμηθευτές της Apple για την κατασκευή των iPad και των iPhone, δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο μεταφοράς της παραγωγής της στις ΗΠΑ καθώς η ετικέτα «Μade in China»  εξελίσσεται σε τροχοπέδη.
Ο πρόεδρος Terry Gou μιλώντας στους εργαζόμενους την Κυριακή έκανε λόγο για αύξηση του κόστους παραγωγής και επεσήμανε τον αναβρασμό που καταγράφεται στην εργατική τάξη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου. Κατέληξε ότι η εταιρεία πρέπει να διαφυλάξει τα περιθώρια κερδοφορίας και να διατηρήσει το προβάδισμα από τους ανταγωνιστές της.
«Οι ΗΠΑ είναι αγορά στην οποία πρέπει να βρεθούμε» δήλωσε συμπληρώνοντας ότι και η Ινδονησία αποτελεί προτεραιότητα ως πιθανή βάση παραγωγής λόγω του ελκυστικού κόστους.
«Η Foxconn δεν έχει άλλη επιλογή από το να προχωρήσει» εξηγεί ο Ντάνι Λι, της Mega Financial Holdings και συμπληρώνει «Η Κίνα δεν είναι πλέον κόμβος για τον κλάδο μεταποίησης παγκοσμίως, ειδικότερα για τον κλάδο των ηλεκτρονικών υπολογιστών».  Αντιθέτως, στις ΗΠΑ, θυγατρικές του ομιλου όπως η Hon Hai Precision, η FoxConn Industry και η FIH Mobile μπορούν να εκμεταλλευθούν τη γεωγραφική θέση και να ανοίξουν νέες συμφωνίες με εταιρίες όπως η Apple
«Νομίζω ότι εξετάζουν προ προσεκτικά τις ΗΠΑ ώστε να μετακινηθούν στις ΗΠΑ ώστε να είναι πιο κοντά στους μεγαλύτερους πελάτες. Ο πρόεδρος Ομπάμα πραγματικά πιέζει για επιστροφή της μεταποίησης στις ΗΠΑ ώστε να υπάρξει ενίσχυση της απασχόλησης» εξηγεί ο Κuo Ming Chi της KGI Securities.

http://www.euro2day.gr/news/world/article/1177661/foxconn-vlepei-metafora-paragoghs-apo-kina-se.html

No comments: