28.1.14

Γερμανία: Χαιρετίζει το σχέδιο Ολάντ για οικονομία / Σε υψηλό 2,5 ετών ο δείκτης Ifo

Η Γερμανία χαιρέτισε την Τετάρτη τα οικονομικά σχέδια που παρουσίασε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
"Τα σχέδια που παρουσίασε χθες ο Γάλλος πρόεδρος είναι καταρχήν θαρραλέα" δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Γουόλτερ Στάινμαϊερ, περιγράφοντας τα μέτρα ως μια νέα κατεύθυνση στην οικονομική πολιτική η οποία δεν θα βοηθήσει μόνο τη Γαλλία αλλά και την Ευρώπη.
"Και η Γερμανία χρειάστηκε χρόνο και έπρεπε να ξεπεράσει μια σειρά από εμπόδια προτού καταφέρει να συμφωνήσει σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες βελτίωσαν την οικονομία και την αγορά εργασίας" σημείωσε ο Γερμανός υπουργός.
Την Τρίτη ο πρόεδρος της Γαλλίας πως η κυβέρνηση πρέπει να μειώσει τις δαπάνες κατά €50 δισ. την περίοδο 2015 με 2017, προαναγγέλλοντας παράλληλα ελαφρύνσεις στην φορολόγηση των επιχειρήσεων.
"Το 2014, φέτος, θα εξοικονομήσουμε 15 δισ. ευρώ" ανέφερε ο κ. Ολάντ σε συνέντευξη τύπου στα Ηλύσια Πεδία. "Το 2015 και το 2017 θα κάνουμε περικοπές πάνω από 50 δισ. ευρώ. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει" πρόσθεσε.
Ο ίδιος υποστήριξε πως οι περικοπές θα γίνουν μετά από ενδελεχή έλεγχο όλων των δημόσιων δαπανών, χωρίς να αλλοιωθεί το μοντέλο του κοινωνικού κράτους.
"Από σήμερα μέχρι το 2017, για τις επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους, θα βάλουμε τέλος στις εισφορές για οικογενειακά επιδόματα" ανέφερε ο πρόεδρος Ολάντ.

http://www.euro2day.gr/news/world/article/1174110/germania-hairetizei-to-shedio-olant-gia-oikonomia.html

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2011 εκτινάχθηκε ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία τον Ιανουάριο, εξέλιξη που υποδεικνύει πως η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης ξεκινά τη νέα χρονιά δυναμικά με ελπίδες για ισχυρή ανάκαμψη.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης του ινστιτούτου Ifo ενισχύθηκε στο 110,6 από 109,5 το Δεκέμβριο. Οι αναλυτές ήταν λιγότερο αισιόδοξοι προβλέποντας ενίσχυση στο 110.

http://www.euro2day.gr/news/world/article/1177698/germania-se-ypshlo-25-eton-o-deikths-ifo.html

No comments: