28.1.14

Ζημίες-έκπληξη για τη Deutsche Bank στο τρίμηνο

Έκπληξη χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Deutsche Bank για το τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενο έτους. Η γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε ζημίες 1,15 δισ. ευρώ κυρίως λόγω του μεγάλου κόστους των αντιδικιών αλλά και της αναδιοργάνωσης. Η διοίκηση της προειδοποίησε μάλιστα πως και το 2014 θα είναι χρονιά προκλήσεων.
Στην σχετική ανακοίνωση η Deutsche Bank αναφέρει πως θα πετύχει τους στόχους κερδοφορίας για το 2015, αλλά προειδοποίησε πως το 2014 θα είναι δύσκολο. «Εκτιμούμε πως το 2014 θα είναι χρονιά νέων προκλήσεων και πειθαρχημένης εφαρμογής» αναφέρει η διοίκηση της τράπεζας.
Το κόστος από τα νομικά προβλήματα άγγιξε τα 528 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο.Επισημαίνεται ότι της επεβλήθη πρόστιμο 1,9 δισ. ευρώ από τις ΗΠΑ αναφορικά με τα τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνεια που οδήγησαν στην χρηματοοικονομική κρίση, αλλά και 725 εκατ. ευρώ στην ΕΕ για το ρόλο της στο σκάνδαλο χειραγώγησης επιτοκίων της διατραπεζικής αγοράς.
Τα  έσοδά της επίσης μειώθηκαν κατά 16% στο τρίμηνο, αγγίζοντας τα 6,58 δισ. ευρώ, κυρίως λόγω της αδυναμίας που καταγράφηκε στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής, αλλά και των πτωτικών τάσεων στις αγορές ομολόγων. Επίσης, η Deutsche Bank προχωρά στο πρόγραμμα απομόχλευσης που προβλέπεται ότι θα μειώσει τον ισολογισμό της κατά 250 δις. ευρώ, εν μέσω ασφυκτικώνπιέσεων από τις ρυθμιστικές αρχές..
Για το 2013, η Deutsche Bank ανακοίνωσε προ φόρων κέρδη 2,07 δισ. ευρώ, από 814 εκα.τ ευρώ το 2012. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 1,08 δισ. ευρώ από 315 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο χρόνο. 

http://www.euro2day.gr/news/world/article/1175373/zhmies-ekplhxh-gia-th-deutsche-bank-sto-trimhno.html

No comments: