24.11.09

ΗΠΑ: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη

Ενισχύθηκε ελαφρώς η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ το Νοέμβριο σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ιδιωτικό κέντρο ερευνών Conference Board, με τον σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στις 49,5 μονάδες από το αναθεωρημένο μέγεθος των 48,7 μονάδων τον Οκτώβριο.

Τα σημερινά στοιχεία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν τον δείκτη στις 47,0 μονάδες, σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Ο δείκτης υφιστάμενων συνθηκών υποχώρησε στις 21,0 μονάδες από 21,1 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο δείκτης προσδοκιών των καταναλωτών για τη μελλοντική οικονομική δραστηριότητα ενισχύθηκε στις 68,5 μονάδες από 67,0 μονάδες τον Οκτώβριο.

Ο Lynn Franco, επικεφαλής του κέντρου ερευνών καταναλωτών για το Conference Board, σημείωσε ότι ο δείκτης υφιστάμενων συνθηκών έχει διολισθήσει σε επίπεδα που δεν είχαν καταγραφεί σε διάστημα 26 ετών, ενώ ανέφερε ότι "οι προσδοκίες για το εισόδημα παραμένουν ιδιαίτερα απαισιόδοξες και οι καταναλωτές εισέρχονται στην εορταστική περίοδο με αρνητική διάθεση".

http://www.capital.gr/News.asp?id=859585

No comments: