20.11.09

Goldman: Ετοιμαστείτε για year-end ράλι

Οι επενδυτές καλό θα ήταν να προετοιμαστούν για «year-end ράλι» στις ευρωπαϊκές αγορές, τονίζει η Goldman Sachs σε έκθεσή της, καθώς ο Δεκέμβριος είναι εκ παραδόσεως ένας πολύ καλός μήνας από πλευράς αποδόσεων.

Στην έκθεση του «Europe: Portfolio Strategy», ο διεθνής όμιλος εξετάζει την πορεία των αγορών από το 1974 έως και σήμερα και αποδεικνύει ότι ο Δεκέμβριος έχει προσφέρει μέση απόδοση 1,7%, ενώ η μέση απόδοση για τους υπόλοιπους μήνες του έτους διαμορφώνεται στο 0,8%.

Το δίμηνο Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου –πιθανώς επειδή οι επενδυτές επηρεάζονται και από το «Christmas effect», όπως υποστηρίζει η Goldman- αποδεικνύεται πολύ καλό για τις μετοχικές αποδόσεις.

Σε ό,τι αφορά την πορεία συγκεκριμένων κλάδων, αυτός πετρελαίου και φ. αερίου έχει την τάση να «μένει πίσω» σε σύγκριση με την υπόλοιπη αγορά κατά τον Δεκέμβριο, ενώ αντίθετα πολύ καλή πορεία ακολουθούν κυκλικοί κλάδοι αλλά και ο χρηματοοικονομικός. Επίσης σε επίπεδο αγορών αυτή που φαίνεται ως η περισσότερο κερδισμένη είναι η γερμανική.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/557058/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: