14.2.09

Επίσημος (βαθύς) Προστατευτισμός εντός ΕΕ

Στο συγκεκριμένο θέμα είμαι ξεκάθαρος:
ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΩ ΠΟΠ ΑΠΟ ΑΠΟΜΙΜΗΣΕΙΣ!

Για όσους ενδιαφέρονται ποια είναι τα ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ:
http://www.minagric.gr/greek/3.6.POP.5.html
Δεν έχουμε και τόσο πολλά άλλωστε... Ούτε είμαστε στους πρώτους όπως πολλοί θα νομίζουν...
Oλόκληρη η σειρά προστατευόμενων προϊόντων της Ευρώπης - ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΩΝ ΥΠΕΡΑΚΤΙΩΝ ΚΤΗΣΕΩΝ - εδώ
http://ec.europa.eu/agriculture/quality/door/browse.html?search

Το ποστ δημιουργήθηκε από τις σκέψεις που ..δημιούργησε το παρακάτω
Προστασία ονομασίας προελεύσεως από Ε.Ε.
Είναι η «ονομασία προέλευσης» προστατευτισμός;
Προφανώς, και μάλιστα ένας από τους πλέον συστηματικούς και διαδεδομένους στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ειδικά στα τρόφιμα και ειδικότερα στην Ιταλία. Τα ραδίκια της Βερόνας, το σαφράν της Σαρδηνίας, το ελαιόλαδο της ισπανικής La Alcarria, τα μύδια της γαλλικής νησίδας Oleron, προφανώς και η ελληνική ηπειρώτικη φέτα είναι μερικά από τα προστατευόμενα είδη, στο σύνολο των 800, όπως αναφέρει η αμερικανική οικονομική επιθεώρηση Business Week (http://www.businessweek.com/globalbiz/content/feb2009/gb2009025_717117.htm).
Πριν από λίγες ημέρες προστέθηκαν και νέοι προστατευόμενοι. Η Ιταλία διαθέτει τώρα 176 τέτοια προϊόντα, η Γαλλία 161 και η Ισπανία 121.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyagor_2_14/02/2009_303428

No comments: