Στην δημιουργία δεικτών όπου θα παρακολουθούν την Ελλάδα σε πολύ σύντομα χρονικά διαστήματα ίσως και σε μηνιαία βάση θα προχωρήσουν σύντομα οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ και της ΕΕ.
Σύμφωνα με πολύ έγκυρες πληροφορίες κατά τις διαπραγματεύσεις των εκπροσώπων του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ με την κυβέρνηση που ξεκινούν από σήμερα και θα κρατήσουν έως 10 μέρες θα προσδιοριστούν οι όροι δανεισμού της Ελλάδος.
Όμως μετά την ολοκλήρωση του πλαισίου των όρων μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ με την Ελλάδα οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ θα δημιουργήσουν ένα μηχανισμό δεικτών με βάση τους οποίους θα αξιολογείται η Ελλάδα σε μηνιαία βάση. Ο μηχανισμός αυτός θα αποτελεί από δείκτες που θα παρακολουθούν όλο το εύρος της δραστηριότητας της οικονομίας και βεβαίως το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης. Ο μηχανισμός αυτός των δεικτών θα αποτελεί πλέον το βασικότερο κριτήριο αξιολόγησης της Ελλάδος καθώς με βάση της συγκλίσεις ή αποκλίσεις θα καθορίζεται και η ροή δανεισμού.Σύμφωνα με πολύ έγκυρες πληροφορίες κατά τις διαπραγματεύσεις των εκπροσώπων του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ με την κυβέρνηση που ξεκινούν από σήμερα και θα κρατήσουν έως 10 μέρες θα προσδιοριστούν οι όροι δανεισμού της Ελλάδος.
Αν οι δείκτες που θα έχουν δημιουργηθεί αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα κινείται ενός συγκεκριμένου εύρους θα παρέχεται δανεισμός στην Ελλάδα.
Αν υπάρχουν αποκλίσεις το ΔΝΤ θα ζητά πρόσθετα μέτρα και όταν με βάση τον μηχανισμό δεικτών επιτυγχάνονται οι στόχοι θα ξεκινάει εκ νέου η ροή δανεισμού.
Η Ελλάδα μπαίνει όχι σε επιτήρηση όχι ε κηδεμονία αλλά η Ελλάδα χάνει την οικονομική πολιτική και ένας μηχανισμός δεικτών θα καθορίζει την τύχη της χώρας.
bankingnews
____________________________
Κατά μία έννοια αυτό σημαίνει ότι η πρωτοβουλία των κινήσεων προς το (κάθε) συμφωνηθέντα στόχο θα βρίσκεται στα χέρια της εγχώριας κυβέρνησης
Αυτό είναι εκ πρώτης άποψης θετικό - γιατί είναι πιθανό να μην υπάρχει περιθώριο κανενός ελιγμού της εγχώριας κυβέρνησης
2 comments:
Προφανώς το outsourcing των εισπρακτικών μηχανισμών έχει σχέση με την παρακολούθηση.
προφανώς καμιά pwc
Post a Comment