28.4.10

«Μεγαλεπήβολο πρόγραμμα» ζητά από την Ελλάδα η Μέρκελ

ην πρόθεση της Γερμανίας να παράσχει βοήθεια στην Ελλάδα υπό όρους επανέλαβε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ σε δηλώσεις της μετά από συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν.

Όπως ανέφερε, το Βερολίνο ενημερώθηκε πως η Ελλάδα συζητά με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ με εντατικούς ρυθμούς, επισημαίνοντας πως η Γερμανία ελπίζει οι συζητήσεις να ολοκληρωθούν σύντομα ώστε «να λάβει τις αποφάσεις της».

«Μας απασχολεί η σταθερότητα στην Ευρωζώνη, θα αναλαβουμε αυτήν την ευθύνη, θα πρέπει όμως και η Ελλάδα να υλοποιήσει ένα μεγαλεπήβολο πρόγραμμα ... θα κάνουμε ως Γερμανια ό,τι περνάει από το χέρι μας» πρόσθεσε η κ. Μέρκελ.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε πως οι Ελληνες «θα πρέπει να κάνουν κάτι παρα πολύ δύσκολο», τονίζοντας πως «θέλουν να το κάνουν». Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα να ολοκληρωθούν σύντομα οι διαδικασίες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να κινηθούμε με ταχύτητα».

Επίσης, έκανε λόγο για κατάσταση κρίσεως για όλη την ευρωζώνη, διαβεβαιώνοτας πως η κοινότητα θα επιδείξει αλληλεγγύη.

«Δεν θα χαρίσουμε λεφτά στην Ελλάδα, θα της δανείσουμε» συμπλήρωσε.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1809033

Μήνυμα Βεστερβέλε στους κερδοσκόπους

Αυστηρό μήνυμα προς τους κερδοσκόπους έστειλε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκουίντο Βεστερβέλε, σημειώνοντας ότι «κάθε κερδοσκόπος που επιτίθεται κατά της Ευρώπης και κατά του κοινού μας νομίσματος θα χάσει και αυτός ένα μεγάλο ποσό χρημάτων».

«Η πολιτική μας δεν είναι να βοηθήσουμε τους κερδοσκόπους αλλά την Ευρώπη και τους πολίτες της», δήλωσε ο κ. Βεστερβέλε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιρλανδό ομόλογό του, Μίτσελ Μάρτιν.

Από την πλευρά του ο κ. Μάρτιν, ο οποίος βρίσκεται στο Βερολίνο για συναντήσεις που συνδέονται με την κρίση στο ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα , ανέφερε ότι «είναι απολύτως αναγκαίο να δημιουργηθούν οι κατάλληλες δομές για να διαβεβαιωθεί ότι δεν πρόκειται να επαναληφθούν τα ίδια λάθη του παρελθόντος».

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ Γερμ. Πρακτορείο

No comments: