29.4.10

Σόιμπλε: Μόνη λύση η παροχή βοήθειας στην Ελλάδα, υπό όρους

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την χορήγηση οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, υπό αυστηρούς όρους, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Εκτίμησε δε οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες εάν δεν υπάρξει δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας.

Ο Γερμανός αξιωματούχος επανέλαβε πως δεν είναι ακόμη σίγουρο ότι το Βερολίνο θα εγκρίνει τη βοήθεια, συνδέοντας για άλλη μια φορά την ανταπόκριση της χώρας του με ένα σχέδιο δημοσιονομικής σταθεροποίησης από την πλευρά της Ελλάδας.

Σημείωσε ακόμη ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σύμφωνα με ειδικούς, θα είχε χειρότερες συνέπειες για τη Γερμανία.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκουίντο Βεστερβέλε ακύρωσε σήμερα προγραμματισμένο ταξίδι του στη Νέα Υόρκη, λέγοντας ότι χρειάζεται να παραμείνει στη Γερμανία για συνομιλίες σχετικά με την ελληνική οικονομική κρίση.

Όπως είπε, χρειάζεται να είναι στο Βερολίνο τη Δευτέρα για μια ειδική σύνοδο του υπουργικού συμβουλίου για το θέμα της βοήθειας προς την Ελλάδα.

Το ταξίδι του κ. Βεστερβέλε προέβλεπε ομιλία του στη διάσκεψη για την αναθεώρηση της συνθήκης για τη μη διάδοση των πυρηνικών.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1809769

No comments: