29.4.10

Στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ και τα στοιχεία ροών μισθωτής απασχόλησης

Οπως ανακοινώνθηκε από τον ΟΑΕΔ την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα, θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, www.oaed.gr , εκτός των στατιστικών στοιχείων των εγγεγραμμένων στα μητρώα του Οργανισμού κατά τον προηγούμενο μήνα, και τα στοιχεία ροών μισθωτής απασχόλησης στον Ιδιωτικό Τομέα, για το σύνολο και τις δεκατρείς διοικητικές περιφέρειες της χώρας.

Τα στοιχεία θα αναρτώνται με την εξής μορφή:

Α. ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ

• Επιδοτούμενοι άνεργοι που πληρώθηκαν από τον ΟΑΕΔ κατά το μήνα αναφοράς (κοινοί και εποχικοί).

• Επιδοτούμενοι άνεργοι που πληρώθηκαν από τον ΟΑΕΔ κατά το μήνα αναφοράς (κοινοί και εποχικοί) και στο τέλος του μήνα συνεχίζουν να έχουν δικαίωμα επιδότησης. (Νέο πεδίο)

• Νέες εγγραφές ανέργων που έχουν δικαίωμα επιδότησης αλλά δεν έχουν πληρωθεί βάσει ισχυουσών διοικητικών διαδικασιών εντός του μήνα. (Νέο πεδίο)

• Εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ με ενεργό δελτίο ανεργίας, για συνεχόμενο διάστημα μέχρι 12 μήνες, κατανεμημένοι στις κατηγορίες αναζητούντες και μη αναζητούντες εργασία.

• Εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ με ενεργό δελτίο ανεργίας, για συνεχόμενο διάστημα ίσο ή μεγαλύτερο των 12 μηνών (μακροχρόνιοι), κατανεμημένοι στις κατηγορίες αναζητούντες και μη αναζητούντες εργασία.

Β. ΡΟΕΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

• Ροές μισθωτής απασχόλησης στον Ιδιωτικό Τομέα με εμφάνιση του αριθμού προσλήψεων, απολύσεων και οικειοθελών αποχωρήσεων.

Τα παραπάνω στοιχεία θα συνοδεύονται από αντίστοιχες μηνιαίες συνοπτικές εκθέσεις.

Σημειώνεται επίσης, πως τους επόμενους μήνες τα στατιστικά στοιχεία θα εμπλουτιστούν και με άλλες πληροφορίες, όπως φύλο, ηλικία, εκπαιδευτικό επίπεδο, υπηκοότητα κλπ., για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των ενδιαφερομένων. Ήδη τα στατιστικά στοιχεία Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου εμπλουτίστηκαν με τα νέα δεδομένα και τα στοιχεία Μαρτίου, στη νέα τους μορφή, είναι ήδη αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ. Όπως διευκρινίζεται, η μικρή καθυστέρηση στην δημοσίευση των στοιχείων του Μαρτίου, οφείλεται στον εμπλουτισμό των στοιχείων.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1809518

______________________

Το σοβαρό κράτος μαθαίνει πρώτα να μετράει την ανεργία του

No comments: