30.4.10

Nomura: "Βλέπει" αγοραστική ευκαιρία στα 2ετή ελληνικά ομόλογα

Αισιόδοξη για το βραχυπρόθεσμο outlook της Ελλάδας εμφανίζεται η Nomura, σε έκθεση με ημερομηνία 29 Απριλίου 2010 με θέμα την ελληνική κρίση, ενώ παράλληλα ο οίκος «βλέπει» αγοραστική ευκαιρία στα ελληνικά ομόλογα που λήγουν πριν το 2012.

Επίσης η Nomura θεωρεί ότι λόγω των εξελίξεων αναφορικά με την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, είναι η κατάλληλη στιγμή πώλησης ελληνικών CDS ενός έτους, πώλησης διετών γερμανικών ομολόγων, ενώ προτείνει την αγορά στερλινών έναντι του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος για την αντιστάθμιση των παραπάνω επενδυτικών προτάσεων.

Εξάλλου, ο οίκος δίνει ελάχιστες πιθανότητες η Ελλάδα να αναγκαστεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της βραχυπρόθεσμα. Παρ’ όλα αυτά, οι οικονομικές ανησυχίες για την Ελλάδα μακροπρόθεσμα και ο κίνδυνος αναδιάρθρωσης χρέους ή η εφαρμογή ακόμη σκληρότερων μέτρων δεν μπορεί να αποκλειστεί, ιδιαίτερα στην περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση δεν εκπληρώσει τις δημοσιονομικές της δεσμεύσεις.

Η πολιτική θέληση για τη στήριξη της Ελλάδας και την αποφυγή νέας πιστωτικής κρίσης είναι ισχυρή, εκτιμά η Nomura και προσθέτει ότι τελικά το πακέτο θα διατεθεί, μάλλον υπό τη μορφή πολυετούς προγράμματος που θα δώσει στην Ελλάδα το περιθώριο που χρειάζεται να αναπνεύσει και να δείξει ότι μπορεί να βελτιώσει τη δημοσιονομική της κατάσταση.

Ο οίκος «βλέπει» αγοραστική ευκαιρία στα ελληνικά ομόλογα που έχουν διάρκεια μικρότερη των 18 μηνών καθώς θεωρείται βέβαιο ότι το πακέτο διάσωσης θα εξασφαλίσει για την Ελλάδα τη ρευστότητα που χρειάζεται σε ορίζοντα τουλάχιστον 12-18 μηνών. Στον αντίποδα, τάσσεται υπέρ θέσεων «short» σε διετή γερμανικά ομόλογα, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «απειλείται» η φύση τους ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι η Γερμανία είναι ο βασικός χρηματοδότης του πακέτου.

Τέλος η Nomura προτείνει ως μέσο μερικής αντιστάθμισης κινδύνου για τις αισιόδοξες επενδυτικές επιλογές - αγοράς ελληνικών διετών ομολόγων, πώλησης ελληνικών CDS ενός έτους και πώλησης διετών γερμανικών ομολόγων – την πώληση του ευρώ έναντι της στερλίνας καθώς οι πτωτικοί κίνδυνοι για το ευρώ έχουν αυξηθεί σημαντικά τελευταία, λόγω των φόβων εξάπλωσης της κρίσης χρέους και σε άλλες υπερχρεωμένες χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

http://www.capital.gr/News.asp?id=958528

No comments: