28.4.10

Στρος-Καν: Εως τα €120 δισ. το σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας

Σε 100-120 δισ. ευρώ θα ανέλθει το ύψος του σχεδίου στήριξης της Ελλάδας από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μέσα σε διάστημα τριών ετών, σύμφωνα με Γερμανό βουλευτή ο οποίος επικαλείται δηλώσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1808982

Βουλευτής των Πρασίνων εν τω μεταξύ, αναφέρει ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντ.Στρος Καν, δήλωσε ότι το ύψος του ελληνικού προγράμματος στήριξης θα ανέλθει στα 100-120 δισ. δολ. στην τριετία.

Μας είπαν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να απομακρυνθεί de facto από τις αγορές για μια τριετία, σημείωσε ο ίδιος βουλευτής.

Παράλληλα, βουλευτής του SPD τόνισε ότι η γερμανική εμπλοκή στην ελληνική βοήθεια δεν θα είναι μικρότερη των 25 δισ. ευρώ ενώ η κοινοβουλευτική έγκριση της βοήθειας από την Γερμανία δεν είναι αυτόματη.

Σημειώνεται ότι σήμερα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Jean-Claude Trichet και ο γενικός γραμματέας του ΔΝΤ Dominique Strauss-Kahn συναντώνται με την γερμανική κυβέρνηση και τους γερμανούς βουλευτές για ενημέρωση επί του πακέτου βοήθειας της Ελλάδας, ενώ αναμένεται να προχωρήσουν και σε συνέντευξη τύπου.

Στις 17:45, σε ανακοινώσεις σχετικά με την Ελλάδα πρόκειται να προβεί η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ, μετά τη συνάντησή της με τον Dominique Strauss-Kahn.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/580569/Article.aspx

No comments: