H μόνη διέξοδος από την κρίση βρίσκεται εντός της Ελλάδος, υπογράμμισε ο καθηγητής μακροοικονομίας του πανεπιστημίου της Λειψίας, Σπύρος Παρασκευόπουλος, κατά τη διάρκεια διάλεξης με θέμα την κρίση του ευρώ και την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, στην κατάμεστη αίθουσα Camphausen-Saal του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κολωνίας.
Ο Έλληνας καθηγητής παρουσίασε την αντικειμενική εικόνα της σημερινής κατάστασης, των αιτιών της και των δυνατοτήτων αντιμετώπισής της. Με απλά παραδείγματα και στοιχεία διεθνών και ευρωπαϊκών υπηρεσιών απέδειξε ότι είναι τελείως λανθασμένη η άποψη πως η κρατική υπερχρέωση οδηγεί αυτομάτως σε υποτίμηση του σκληρού νομίσματος, όπως είναι το Ευρώ.
Την έναρξη της εκδηλωσεη και την παρουσίαση του ομιλητή έκανε με σύντομη ομιλία του ο ιατρός Ζώης Βρεττός, πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Επιστημόνων Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, η οποία διοργάνωσε την εκδήλωση από κοινού με τον Γερμανο-Ελληνικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο http://www.dhwv.de , το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κολωνίας και την Πολιτιστική Ομάδα Πρωτοβουλίας.
Σε χαιρετισμό του ο διευθυντής του τομέα διεθνών σχέσεων του Επιμελητηρίου, Βίκτωρ Φόγκτ, επεσήμανε την πολιτική και οικονομική διάσταση του θέματος.
«Η ελληνική κυβέρνηση αλλά και όλος ο πολιτικός κόσμος έχουν τώρα μία μοναδική ευκαιρία να εφαρμώσουν εκείνα τα μέτρα που θα βγάλουν την Ελλάδα από την περιθοριοποίηση και την κακοφημία. Διαφορετικά διακυβέβεται το μέλλον της χώρας, αυτή θα καταντήσει προτεκτοράτο τρίτων και πολύ πιθανόν να αναγκασθεί σε νέα μεταναστευτική αιμορραγία, πράγμα που ουδόλως ευχόμαστε», δήλωσε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του DHW Φαίδων Κοτσαμπόπουλος διατυπώνοντας τα τελικά συμπεράσματα της εκδήλωσης. Συγχρόνως εξήγγειλε τη διοργάνωση εντός του έτους κεντρικής παγγερμανικής επετειακής εκδήλωσης στην παλιά Βουλή στην Βόννη για τα 50 χρόνια από την υπογραφή της ελληνογερμανικής σύμβασης για την πρόσληψη Ελλήνων εργαζομένων από γερμανικές επιχειρήσεις „Deutsch-Griechisches Anwerbeabkommen“ το 1960.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1798536
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment