Πρέπει να προηγηθεί νέα επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης που θα αναφέρει την πρόθεσή της να χρησιμοποιήσει τον κοινό μηχανισμό του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έκανε γνωστό ότι η Ελλάδα επιθυμεί τριετές πρόγραμμα αντιμετώπισης της κρίσης, κάτι που αποδέχτηκε το ΔΝΤ.
Η ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσει με ακρίβεια τις ανάγκες της και το Ταμείο θα εκπονήσει το δικό του πρόγραμμα, το οποίο θα είναι ανεξάρτητο από το πρόγραμμα της ευρωζώνης. Το Ταμείο καθόρισε τα επιτόκιά του, που είναι πολύ χαμηλότερα των ευρωπαϊκών (ο μέσος όρος αγγίζει το 2,84%), και τώρα αναμένεται να συμφωνηθούν τα ποσά ενίσχυσης.
Τα στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που ασχολούνται με την Ελλάδα και γενικότερα με θέματα της ευρωζώνης αναμένουν ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα κατά τη συζήτηση των δημοσιονομικών του τρέχοντος έτους. Ομως, διαβλέπουν προβλήματα για τα έτη 2011 και 2012 και επιθυμούν διεξοδική συζήτηση με τις ελληνικές αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα θέσουν ερωτήματα όπως «εάν το Ασφαλιστικό είναι στη σωστή κατεύθυνση» ή «αν οι φόροι πρέπει να αυξηθούν τα επόμενα δύο χρόνια». Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι «θέλουμε να πληροφορηθούμε ποια διαρθρωτικά μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να καλυφθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας».
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=27367145
No comments:
Post a Comment