2.7.11

Νικητές τα ελληνικά 2ετή ομόλογα

Με τις καλύτερες αποδόσεις ανάμεσα στα ομόλογα των υπερχρεωμένων χωρών, ανταμείφθηκαν όσοι επενδυτές ήταν αρκετά σοφοί ώστε να επενδύσουν σε ελληνικά 2ετή ομόλογα, σχολιάζει το Bloomberg.
Με τις καλύτερες αποδόσεις ανάμεσα στα ομόλογα των υπερχρεωμένων χωρών, ανταμείφθηκαν όσοι επενδυτές ήταν αρκετά σοφοί ώστε να επενδύσουν σε ελληνικά ομόλογα, σχολιάζει το Bloomberg, καθώς οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων 2ετούς διάρκειας σημείωσαν άνοδο ρεκόρ 30%, τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Οι ελληνικοί τίτλοι απόδοσαν το 4,6% από τις 16 Ιουνίου, το μεγαλύτερο ποσοστό ανάμεσα στους 26 δείκτες που καταγράφει το Bloomberg και η EFFA.
Στη δεύτερη θέση κατατάσσεται η Ισπανία με κέρδη 0,6%, ενώ το γερμανικό χρέος κατέγραψε απώλειες 0,5%. Τα αμερικανικά ομόλογα υποχώρησαν 0,8%, ενώ αυτό το διάστημα το ευρώ ενισχύθηκε 2,2% έναντι του δολαρίου.
"Μερικά από τα πιο επιθετικά hedge funds μπορεί να δελεαστούν", σχολιάζει ο David Scammell, διαχειριστής της Schroders. "Οι κερδοσκόποι που ποντάρουν σε πτώση των τιμών, ίσως έχουν κλείσει θέσεις, ενώ οι εγχώριοι επενδυτές νιώθουν ανακούφιση από τις ψηλές αποδόσεις", προσθέτει.

http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id=308028&nt=108&lang=1

No comments: