2.7.11

XA: Ένα μήνα μετά πάνω από τις 1.300 μονάδες

Οι τράπεζες έκαναν τη διαφορά. Είναι σημαντικό ότι την Παρασκευή τα κέρδη της αγοράς διατηρήθηκαν και «αυγατίθηκαν» μέχρι το τέλος. Σημειώνεται ότι κατά τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις προς στο πέρας των συναλλαγών είχαν βγει πωλητές, με αποτέλεσμα τον περιορισμό των αρχικών κερδών.
Με κέρδη 2,3% έκλεισε την Παρασκευή ο γενικός δείκτης του Χ.Α., σημειώνοντας εβδομαδιαία κέρδη 6,17% ο γενικός δείκτης και 11,73% ο τραπεζικός κλάδος. Με την αγορά να επιστρέφει στις 1.308,48 μονάδες, κάτι που έχει να συμβεί από τις 6 Ιουνίου, υπάρχει ευφορία και κυρίως αισιοδοξία. Που για να μετατραπεί σε άνοδο στο Χ.Α. θα πρέπει τα αποτελέσματα του έκτακτου Eurogroup (έστω και τηλεφωνικώς) του Σαββάτου να ικανοποιεί την Ελλάδα.

Ήδη γίνεται συζήτηση για νέο πακέτο βοήθειας προς τη χώρα μας ύψους 85 δισ. ευρώ. Το IIF προτείνει δε, επαναγορά ελληνικών ομολόγων, κάτι που, επίσης, ικανοποιεί την ελληνική πλευρά, χωρίς να υπάρχουν προς το παρόν λεπτομέρειες ως προς τη διάρκεια και το επιτόκιο που θα προταθεί. Την ίδια ώρα οι ανησυχίες ως προς την άμεση εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου υπάρχουν και διατυπώνονται από τον ξένο Τύπο και τους οικονομικούς αναλυτές διεθνώς. Δεν είναι τυχαίο ότι αναλυτές ξένων οίκων θεωρούν ότι το ντέρμπι για την πέμπτη δόση τελείωσε κι αρχίζει το επόμενο της έκτης!

Νέα μεγάλη άνοδος για την ΑΤΕ, πάνω από 11%, με κλείσιμο στο 1,51 ευρώ, 7,43% η Eurobank, στα 3,47 ευρώ, 5,48% η ΕΤΕ που επέστρεψε πάνω από τα 5 ευρώ και όγκο 5,3 εκατ. τεμαχίων, 5,19% η Alpha, στα 3,65 ευρώ. Αντίδραση βγήκε και για την Πειραιώς που έκλεισε στο 1,12 ευρώ, στα 2,12 η Κύπρου, που ενδοσυνεδριακά πέρασε σε κεφαλαιοποίηση τη Eurobank. Το καλό κλίμα πέρασε και στις υπόλοιπες μετοχές και κλάδους.
Από τον 20άρη, ξεχώρισαν επίσης, Μυτιληναίος, Motor Oil, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ. Κέρδη σημειώθηκαν στις κρατικές μετοχές ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ. Επίσης, στα Στασινόχαρτα ΕΛΒΑΛ, Σιδενόρ. Σε θετικό πρόσημο έκλεισε τελικά η ΓΕΚ/Τέρνα και η Ελλάκτωρ. Οι συναλλαγές διαμορφώθηκαν στ;α 97,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν 93 ενισχύθηκαν και 42 υποχώρησαν.

http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1525514&nt=103

No comments: