4.7.11

Τι λένε οι τραπεζίτες για προειδοποίηση από S&P - ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

Η αξιολόγηση της Ελλάδας με “επιλεκτική χρεοκοπία”, δεν θα οδηγήσει τις ελληνικές τράπεζες σε κατάρρευση, σε περίπτωση που η αξιολόγηση αυτή αρθεί σχετικά σύντομα, ανέφεραν στο Reuters τη Δευτέρα στελέχη ελληνικών τραπεζών.

Τόνισαν ωστόσο ότι αν οι οίκοι αξιολόγησης αφήσουν την Ελλάδα σε αυτή την κατηγορία για μεγάλο διάστημα, θα πρέπει να γίνει κάποια συμφωνία με την ΕΚΤ για να διασφαλιστεί ότι η χρηματοδότηση των τραπεζών δεν θα σταματήσει.

"Αν η επιλεκτική χρεοκοπία ισχύσει για σύντομο χρονικό διάστημα, καλύπτοντας μόνο την περίοδο μέχρι την ολοκλήρωση της ανταλλαγής των ομολόγων, τότε δεν θα υπάρξει πρόβλημα χρηματοδότησης για τις ελληνικές τράπεζες” δήλωσε στο Reuters ανώτερο τραπεζικό στέλεχος.

Ωστόσο, άλλο σημαντικό τραπεζικό στέλεχος υποστήριξε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει συνομιλίες με την ΕΚΤ για την δημιουργία ενός μηχανισμού, ο οποίος θα εξασφαλίσει την χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών για όσο καιρό διαρκέσει η "επιλεκτική χρεοκοπία".

Σημειώνεται ότι η S&P προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι το γαλλικό σχέδιο για μετακύλιση του χρέους θα θεωρηθεί από τον οίκο ως "επιλεκτική χρεοκοπία".

H  S&P πάντως άφησε ανοικτό το παράθυρο μιας γρήγορης αναβάθμισης της Ελλάδας από την κατηγορία της "επιλεκτικής χρεοκοπίας", σημειώνοντας ότι θα επαναξιολογήσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας λίγο μετά την εφαρμογή του γαλλικού σχεδίου μετακύλισης.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/647361/Article.aspx

_____________________________________________

Προς "επιβεβαιώση" της "επιλεκτικής χρεοκοπίας" όποιος αγόρασε ΒΗΜΑ το ΣΚ που μας πέρασε, ας ρίξει μια ματιά στη λεζάντας τους διάγραμματος της 5ης σελίδας (επάνω αριστερά, προς τη μέση η λεζάντα). Εκεί γράφει ότι "Η χρεοκοπία που συμφέρει ...  θα κρατήσει πολύ λίγο, στην Ουρουγουάη κράτησε μία ημέρα και οι τράπεζες θα έχουν πρόβλημα ρευστότητας" - η απόδοση δική μου.
Συνεπώς, υπάρχει ενδεχόμενο οι τράπεζες να αφήνουν αναλήψεις από ΑΤΜ's για €250...

Πολύ ωραίο είναι που χρησιμοποιείται η "Ουρουγουάη" και όχι η "Αργεντινή"

No comments: