27.8.12

Φήμες Παρασκευής: Η Ελλάς ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ εκτός ΟΝΕ - εντός ΕΕ - βελούδινο διαζύγιο


Rumor Greece to be “temporarily” exiled from euro

I’m seeing it on market news
GREECE: Germany mulls temporary greek euro exit: sources
temporary greek exit seen likely by german finance ministry
–german scenario foresees 3rd loan to ease temporary greek exit
–france’s hollande, eu juncker fear even a temporary emu exit
decision on exit, 3rd loan to be delayed as long as possible
–german elections dictate that greece exit be “voluntary”
german plan backed by finland, netherlands, slovakia, estonia
–loan agreement allows for 2-yr extension on greece adjustments

http://www.forexlive.com/blog/2012/08/24/rumor-greece-to-be-temporarily-exiled-from-euro/

και

German Fin. Ministry Mulls Temporary Greece EMU Exit: Sources
ATHENS/BERLIN (MNI) - The German Finance Ministry is seriously considering a plan in which Greece would be obliged to ask for a temporary exit from the Eurozone until it sorts out its public finances, senior Eurozone officials told MNI.
The officials said that in the view of German Finance Ministry officials mulling the plan, it is now the most

https://mninews.deutsche-boerse.com/index.php/german-fin-ministry-mulls-temporary-greece-emu-exit-sources?q=acl/german-fin-ministry-mulls-temporary-greece-emu-exit-sources

σε συνδυασμό με την είδηση από ΗΠΑ:

Barack Obama asks eurozone to keep Greece in until after election day

Αυτά γράφτηκαν και διαβάστηκαν την Παρασκευή
Και τις Παρασκευές έχουμε διαβάσει πολλά...

Σε κάθε περίπτωση, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΟ!

Έχει γραφτεί σε άρθρο, ότι ακριβώς αυτή τη πρόταση έκανε ο Σοϊμπλε στους Έλληνες πέρυσι τον Σεπτέμβριο (όταν ..συμπτωματικά, πάλι ήταν εκεί ο Γκάϊτνερ).

Καθημερινή, 24-Μαρτ-2012: Οι συνέπειες του δεύτερου Μνημονίου


"Η ευκαιρία που δόθηκε από τον κ. Σόιμπλε –προσυμφωνημένη αθέτηση πληρωμών χωρίς το βάρος καινούργιων δανείων και έξοδος από την Ευρωζώνη (και χωρίς έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση) – απορρίφθηκε χωρίς καμία συζήτηση. Η κυβέρνηση Παπαδήμου και τα δύο μεγάλα κόμματα της Μεταπολίτευσης έκαναν την επιλογή χωρίς κανένα δημόσιο διάλογο για τις μελλοντικές επιπτώσεις των δεσμεύσεων που ανέλαβαν..."

Σε αυτό το σενάριο, δύο από τα τελευταία άρθρα του Παπαχελά:

(12/8) Ο Ρουβίκωνας 
"Το σενάριο που θέλει την Ελλάδα «Ιφιγένεια» των σκληρών της Ευρώπης είναι πραγματικό και επικίνδυνο. Οι Αμερικανοί, οι οποίοι είναι πάντοτε πρακτικοί και συνήθως βλέπουν μπροστά, έχουν τρομάξει από το πώς αντιμετωπίζει την Ελλάδα το σκληρό γερμανικό κατεστημένο....  Απεναντί τους όμως βρίσκουν συνομιλητές οι οποίοι (α) επιμένουν πως οι αγορές έχουν προεξοφλήσει αυτό το σενάριο και συνεπώς δεν θα έχει πολλές απρόβλεπτες επιπτώσεις στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και (β) θεωρούν ότι ο κίνδυνος εξάπλωσης της κρίσης στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι μικρός.
... 
Σε λίγες εβδομάδες θα φανεί κατά πόσον το Βερολίνο -και μάλιστα η ίδια η κ. Μέρκελ- έχει «διαβεί τον Ρουβίκωνα». Με άλλα λόγια, θα φανεί αν θα ανεβάσει τον πήχυ για την Ελλάδα και την παραμονή της στο ευρώ σε σημείο που θα είναι απαγορευτικό για τους πολιτικούς και -το κυριότερο- την κοινωνία. Σε περίπτωση που έχει «ξεγράψει» την Ελλάδα, οι επιπτώσεις θα είναι τρομακτικές για τη χώρα."

(26/8) Χρόνος και χρήμα
"Προσωπικώς με προβληματίζει πολύ η άνεση με την οποία απεδέχθη η τρόικα την καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης με την ελληνική κυβέρνηση, η οποία θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί τον Δεκαπενταύγουστο. Με τη μέθοδο των εντόκων διασφαλίσθηκε πως η χώρα δεν θα χρεοκοπήσει και κερδήθηκε χρόνος. Αν βάλετε τις ημερομηνίες όμως κάτω, θα δείτε ότι η τελική απόφαση για το μέλλον της χώρας, με δεδομένες τις καθυστερήσεις, τον χρόνο που θα απαιτηθεί για τις ψηφοφορίες στη Βουλή και την υλοποίηση διαφόρων μέτρων, θα ληφθεί τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου ή, πιο πιθανό, τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου. Να υπενθυμίσω ότι οι αμερικανικές εκλογές είναι στις 2 Νοεμβρίου και να ρωτήσω: «Τυχαίο;». Μπορεί..."

Στην Ελλάδα έχουμε φτάσει σε σημεία που διαβάζουμε για μέτρα €22δισ και δεν αγχωνόμαστε ιδιαίτερα

No comments: