28.8.12

Reuters: Επιμήκυνση μέσω... εντόκων θα ζητήσει η Ελλάδα

Η Ελλάδα εκτιμά ότι η πιθανή διετής επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής θα δημιουργούσε ένα χρηματοδοτικό κενό ύψους 18 δισ. ευρώ το οποίο θα μπορούσε να καλυφθεί μέσω της έκδοσης εντόκων γραμματίων, δήλωσαν στο Reuters κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Αυτό το επιχείρημα είναι μέρος των προσπαθειών της χώρας να πείσει του ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ ότι μια επιμήκυνση δεν οδηγεί αυτομάτως σε νέα χρηματοδότηση.

Δεν επιθυμούμε το χρηματοδοτικό κενό που θα προκύψει να επιβαρύνει τους δανειστές μας δήλωσαν οι αξιωματούχοι. "Αυτή είναι η στρατηγική μας σε αυτό το θέμα. Για αυτό ο πρωθυπουργός τόνισε στις πρόσφατες συναντήσεις του ότι θέλουμε χρόνο και όχι χρήμα", συμπλήρωσαν.

Σημειώνεται ότι στο σχέδιο για την επιμήκυνση χωρίς να χρειαστεί να διατεθούν νέα κεφάλαια στην Ελλάδα είχαν αναφερθεί οι Financial Times, στις 15 Αυγούστου επικαλούμενοι έγγραφο της ελληνικής κυβέρνησης.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/721431/Article.aspx

________________________________________________

έχει διαρρεύσει εδώ και μέρες η πρόθεση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει το ανωτέρω σχήμα για τη χρηματοδότηση της επιμήκυνσης

Εάν ένα τέτοιο σχέδιο δεν γίνει αποδεκτό, πάμε προς την επιλογή που ανέλυσα
H ελαφρότητα του σχεδίου χρηματοδότησης μέσω ΕΓΔ είναι ότι έχει ήδη χρησιμοποιηθεί, αποτελεί δηλαδή μια εναλλακτική που είναι ήδη γνωστή στους ευρωπαϊους. Επιπλέον, "φουσκώνει" ακόμα περισσότερο τις τράπεζες (ως εναλλακτική πρόταση για τη μη κρατικοποίηση;)

No comments: