24.8.12

Αυστηρό μήνυμα προς την Ελλάδα από Μέρκελ-Ολάντ



Κοινή γραμμή
Στις δηλώσεις που έκαναν μαζί οι δύο ηγέτες εμφανίστηκαν δημοσίως με ενιαία γραμμή στο ελληνικό ζήτημα: Ο Φρ. Ολάντ ευθυγραμμίστηκε με αυτούς που επιμένουν ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τα υπεσχημένα, ενώ πηγές από το περιβάλλον του σημείωναν ότι «είναι ακόμα νωρίς για παραχωρήσεις προς τη χώρα».

Η κ. Μέρκελ ζήτησε από την Αθήνα να παραμείνει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων ενώ... μια ιδέα πιο θετικός εμφανίστηκε ο κ. Ολάντ που τόνισε ότι θέλει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, προσθέτοντας όμως ότι «εξαρτάται από τους Έλληνες να πράξουν ό,τι απαιτείται για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός».
Στις κοινές τους δηλώσεις στην καγκελαρία πριν την έναρξη του δείπνου εργασίας τους, οι δυο ηγέτες εμφανίστηκαν δημοσίως με ενιαία γραμμή στο ελληνικό ζήτημα: Ο Φρανσουά Ολάντ ευθυγραμμίστηκε με αυτούς που επιμένουν ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τα υπεσχημένα, ενώ πηγές από το περιβάλλον του σημείωναν ότι «είναι ακόμα νωρίς για παραχωρήσεις προς την χώρα» κι ότι όλα θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα των προσπαθειών της Αθήνας στο «μέτωπο» της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26517&subid=2&pubid=112913174
 

No comments: