14.8.09

Walter της D.B.: Προειδοποιεί για ανάκαμψη τύπου "triple-U"

Μερικοί από εμάς μιλάνε ήδη για ανάκαμψη τύπου ΄W΄. Εγώ θα αναφερθώ σε πιθανή ανάκαμψη τύπου ΄triple U΄ γιατί υπάρχουν τόσες πολλές οικονομίες που πασχίζουν να εξέλθουν από την ύφεση”.
"Υπάρχουν λίγες χώρες που δεν έχουν προβεί σε μείωση εργατικού δυναμικού, που ενώ βρέθηκαν αντιμέτωπες με δραματική πτώση των πωλήσεων, διατήρησαν τις θέσεις εργασίας γιατί πίστευαν ότι η ύφεση θα ήταν πολύ ρηχή” τόνισε ο Walter. “Τώρα οι χώρες αυτές θα πρέπει να απολύσουν κόσμο. Αυτό θα αυξήσει την ανεργία έχοντας πιθανή αρνητική επίπτωση στις λιανικές πωλήσεις”, συμπλήρωσε. Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του για τις συνεχιζόμενες πιέσεις στο δολάριο.
Ενώ ο Λευκός Οίκος εστιάζει σε θέματα όπως το σύστημα της υγεινομικής περίθαλψης βάζοντας τη στρατηγική εξόδου από τη δημοσιονομική πολιτική σε δεύτερη μοίρα, εγείρονται πολλές ανησυχίες για την κατεύθυνση του αμερικανικού νομίσματος. “Είμαι εξαιρετικά ανήσυχος σχετικά με την επιφυλακτικότητα εκείνων των επενδυτών που επένδυσαν πολλά, πραγματικά πολλά στο δολάριο”, όπως οι Κινέζοι, οι Ιάπωνες, οι Άραβες και οι Ρώσοι, είπε.
http://www.capital.gr/News.asp?id=794523

No comments: