3.8.09

Εκτιμήσεις

Οι τιμές των εμπορευμάτων ενδέχεται να συνεχίσουν το ανοδικό ράλι και κατά το 2010, καθώς η παγκόσμια ύφεση μετριάζεται, ανέφερε σήμερα ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Nouriel Roubini
«Καθώς η παγκόσμια οικονομία οδεύει προς την ανάπτυξη, όπως αυτή αντιπαραβάλλεται απέναντι στην ύφεση, θα δούμε συνέχιση της ανόδου των τιμών των εμπορευμάτων, ειδικά το επόμενο έτος», φέρεται να δήλωσε ο Roubini σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα.
«Δυνητικά, τώρα υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ».
Σχετικά με τους ρυθμούς ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας, ο Roubini εκτίμησε ότι η Κίνα θα επιτύχει φέτος το στόχο για ανάπτυξη 8%



Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Roubini στις τιμές του αλουμινίου, οι οποίες έχουν υποχωρήσει περίπου κατά 1/3 τον τελευταίο χρόνο, και στο γεγονός ότι η ανάκαμψη της ζήτησης θα μπορούσε να αντισταθμιστεί από την πλεονάζουσα παραγωγική δυναμικότητα θέτοντας σε περαιτέρω κίνδυνο τις τιμές. Σε επίπεδο παγκόσμιας οικονομίας ο Roubini σχολίασε ότι η ανάκαμψη που παρατηρείται θα συνεχιστεί «αργά-αργά» καθώς περνάει ο καιρός και εκτίμησε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο η συρρίκνωση ενδέχεται να φτάσει το 2% το 2009 πριν ο ρυθμός ανάπτυξης επιστρέψει σε θετικό έδαφος της τάξης του +2,3% το επόμενο έτος.
http://www.capital.gr/news.asp?id=787582



πηγή φώτο

Από τις μεγαλύτερες αρκούδες και ίσως η πρώτη που είδε το κίνδυνο. Αξίζει να αναφερθεί ότι συνήθως ο τύπος (Nouriel) δεν κρατάει ούτε διαβάζει σημειώσεις αλλά τα βγάζει κατευθείαν από το κεφάλι του.

Στο πίνακα ενδιαφέρον έχουν οι πωλήσεις... Οι οποίες στο -8% και κανείς δεν ξέρει που θα βρίσκονται το 2009...
Μεγαλύτερα κέρδη από το πίνακα πέτυχε - χωρίς να έχει τις υψηλότερες πωλήσεις - η EUROPA.

No comments: