3.2.12

Μπερνάνκι: Αναπτυξιακή πολιτική για την τιθάσευση του ελλείμματος

Την ανάγκη να καταστεί «απόλυτη προτεραιότητα» η εξυγίανση των δημοσιονομικών μεγεθών του αμερικανικού Δημοσίου υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας (FED) των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπεν Μπερνάνκι, καταθέτοντας ενώπιον της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Ο Μπερνάνκι τόνισε ότι πρέπει να καταβληθεί φροντίδα ώστε να μην υποσκάψουν την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας οι προσπάθειες να καταστούν «μακροπρόθεσμα βιώσιμα τα δημοσιονομικά μεγέθη του αμερικανικού προϋπολογισμού». Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι το δημόσιο έλλειμμα μπορεί να τιθασευτεί εφαρμόζοντας όπως είπε, «αναπτυξιακή πολιτική».
Σημείωσε ακόμη ότι βλέπει ενδείξεις πως το κλίμα αβεβαιότητας στην διεθνή οικονομία και ειδικά η κρίση χρέους στην ΕΕ πλήττει τις επενδύσεις και την γενικότερη οικονομική κατάσταση των ΗΠΑ, ενώ παρατήρησε ότι είναι πολύ νωρίς για να κριθεί εάν οι ΗΠΑ θα βγουν αλώβητες από τη συνεχιζόμενη κρίση.
«Παραμένει ο κίνδυνος οι εξελίξεις στην Ευρώπη ή αλλού να είναι αρνητικές και να επιδεινώσουν τις οικονομικές προοπτικές εδώ», υποστήριξε.
Διαβεβαίωσε τέλος ότι είναι «σε επαφή με τις ευρωπαϊκές αρχές» και ότι «θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση στενά και να λαμβάνουμε κάθε δυνατό μέτρο για να προστατεύσουμε το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την οικονομία των ΗΠΑ».
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Reuters
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2131084

________________________________________

ο Μπεν πρέπει να διαβάζει Σαμαρά

No comments: