6.2.12

Δραματικοί τόνοι στο Πολιτικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ

Δραματικοί τόνοι στο Πολιτικό Συμβούλιο

Νωρίοτερα με δραματικούς τόνους περιέγραψε στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠαΣοΚ ο κ. Γ. Παπανδρέου τη συζήτηση του  Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς. Οι ώρες αυτές είναι πολύ κρίσιμες για τη χώρα, επισήμανε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ. "Οι εταίροι μας έχουν έτοιμο ένα Plan A για την παροχή βοήθειας παρά τις δύσκολες δεσμεύσεις και ένα plan B μιας πιθανής χρεοκοπίας και αποχώρησης από την ευρωζώνη", τόνισε.

Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε επίσης ότι τα χρονοδιαγράματα για το PSI και το νέο πρόγραμμα σταθεροποίησης της  οικονομίας είναι πλέον ασφυκτικά. Την Δευτέρα το στις 11 το πρωί συνεδριάζει το Euro Working Group. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έχει προγραμματιστεί η δεύτερη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Στο ενδιάμεσο ενδεχομένως να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο ή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ, αν και τα περιθώρια είναι εξαιρετικά στενά και επιπλέον αρκετοί βουλευτές απουσιάζουν στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετείχαν και οι κ.κ. Ευ. Βενιζέλος, Γ. Κουτρουμάνης, Α. Λοβέρδος, Δ. ΡέππαςΜιχ. Χρυσοχοίδης, Χρ. Παπουτσής, ο κ. Παπανδρέου, είπε ότι διατήρησε κάποιες επιφυλάξεις σε πάντε επίμαχα  ζητήματα, προκειμένου «να πάρουμε μια συλλογική απόφαση».

Θέμα παράτασης της κυβέρνησης και ανασχηματισμού έθεσαν Παπανδρέου - Καρατζαφέρης

Οι τρεις αρχηγοί θα κληθούν τη Δευτέρα να κλείσουν όλα τα θέματα που έχουν μείνει ανοιχτά ακόμα και στις  λεπτομέρειες τους. Την Κυριακή έγινε μεγάλη πρόοδος στη διαπραγμάτευση, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, και συμφωνήθηκε ένα γενικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης πρότεινε στον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο να παραταθεί ο βίος της κυβέρνησης και να προχωρήσει αμέσως σε ανασχηματισμό τύπου Μόντι. Με τη θέση αυτή  συμφώνησε και ο κ. Παπανδρέου ενώ ο κ. Σαμαράς παρέμεινε σιωπηλός. Ο κ. Παπαδήμος όμως έκοψε τη συζήτηση αυτή λέγοντας: «Δεν μπορούμε να συζητάμε τέτοια θέματα εν μέσω τόσο κρίσιμων διαπραγματεύσεων».

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=442072&h1=true

No comments: