5.4.12

Καμπανάκι κινδύνου για την πορτογαλική ύφεση από το ΔΝΤ

Καμπανάκι κινδύνου έκρουσε για την πορτογαλική ύφεση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επισημαίνοντας ότι ο στόχος για το έλλειμμα ίσως να μην είναι η σωστή πολιτική λύση.
"Η ύφεση αποτελεί κύρια απειλή για τους δημοσιονομικούς στόχους του 2012 στην Πορτογαλία", σημειώενι σε σχετική ανάλυσή του το Ταμείο, αναγνωρίζοντας πάντως ότι ο προϋπολογισμός της χώρας παραμένει αποτελεσματικός, έτσι είναι πιθανή η έξοδος της χώρας στις αγορές το 2013.
Xθες το Ταμείο ενέκρινε την εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους 5,17 δισ. ευρώ για την Πορτογαλία, στα πλαίσια της ολοκλήρωσης της τρίτης αναθεώρησης της πορείας της πορτογαλικής οικονομίας.
Το Ταμείο τόνισε ότι εντοπίζει "θετική πρόοδο" στην ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης της χώρας.

http://www.reporter.gr/%CE%94%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE/%CE%94%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/item/198966-Kampanaki-kindynoy-gia-thn-portogalikh-yfesh-apo-to-D%CE%9DT

____________________________________________________

επρεπε να γίνει δοκιμή 2010-2011 στην Ελλάδα για να ..καταλάβουν;

απλά ξέρουν ότι δεν μπορούν να ζορίσουν τα πράγματα σε τέτοιο βαθμό που το δολλάριο θα μείνει μόνο του (και τι θα γίνουν οι κινέζοι;)

υ.γ. δεν δικαιούνται δηλαδή οι Έλληνες να ζητούν αναπροσαρμογή των στόχων; ή μήπως το ΔΝΤ είναι ο καλός και η ΕΕ ο κακός;

No comments: