27.4.12

Η BOJ ρίχνει στην αγορά $61 δισ

Νέα χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής με ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας, καθώς τα τελευταία στοιχεία επιβεβαιώνουν την επιβράδυνση της ανάπτυξης και την επιμονή των αποπληθωριστικών πιέσεων στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Συγκεκριμένα, η BoJ ανακοίνωσε ότι επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς τίτλων κατά 5 τρισ γεν (που αντιστοιχεί σε 61,7 δισ. δολ.) στα 70 τρισ. γεν, ενώ παράλληλα, αλλάζει και τους όρους λειτουργίας του προγράμματος ώστε να μπορεί να αγοράζει περισσότερα κρατικά ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας. Παράλληλα, θα μπορεί να αγοράζει και πιο ριψοκίνδυνους τίτλους όπως ETF και REIT.

Τα επιτόκια διατηρήθηκαν στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο μεταξύ 0 και 0,1%.

Λίγο νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε τον Απρίλιο κατά 1%, ποσοστό μικρότερο από ότι προέβλεπαν οι αναλυτές, ενώ παράλληλα προβλέπεται σημαντική μείωση της παραγωγής τον επόμενο μήνα.

Επισημαίνεται ότι τον τελευταίο καιρό είχαν ασκηθεί έντονες κυβερνητικές πιέσεις προς την κεντρική τράπεζα να συμβάλει στην τόνωση της ανάπτυξης και στην αντιμετώπιση του αποπληθωρισμού.

"Η BoJ έκανε λίγο παραπάνω από ότι περιμέναμε, η απόφασή τους αποτελεί μάλλον θετική έκπληξη" δήλωσε ο Masamichi Adachi, της JPMorgan Securities και συμπλήρωσε: "Η τράπεζα προσπαθεί να στείλει μήνυμα ότι στηρίζει την αγορά και την ανάκαμψη της οικονομίας"

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/695521/ArticleNewsWorld.aspx

______________________________________________

βλέπουμε πόσο ..λύθηκαν τα προβλήματα!
 

No comments: