28.4.09

Τ. Αράπογλου: Oι χρηματοδοτήσεις της ΕΤΕ κινούνται με ρυθμούς άνω του 10%

Θετικά κρίνει η Εθνική Τράπεζα [NBGr.AT] Σχετικά άρθρα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για την τόνωση του κλάδου της οικοδομής και κατ΄ επέκταση και της στεγαστικής πίστης ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Τάκης Αράπογλου μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά την συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των δραστηριοτήτων της Εθνικής στα εναλλακτικά δίκτυα διανομής.

Ο κ.Αράπογλου επισήμανε ότι τους πρώτους μήνες του έτους οι χρηματοδοτήσεις της Εθνικής κινούνται με ρυθμούς άνω του 10%, πάνω από τον στόχο που έχει τεθεί για όλη την τραπεζική αγορά και επισήμανε ότι η Εθνική τράπεζα συνεχίζει να χρηματοδοτεί κανονικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενισχύοντας γενικότερα την ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας. Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ειδικότερα ο κ.. Αράπογλου επισήμανε ότι οι χρηματοδοτήσεις προχωρούν με κανονικούς ρυθμούς και σε η τράπεζα συνεργάζεται ομαλά με την πελατεία της, διευκολύνοντας μάλιστα τις όποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους και αντιμετωπίζουν προβλήματα να τα ρυθμίσουν. Για την στεγαστική πίστη είπε ότι παρατηρείται αύξηση του αριθμού των αιτήσεων για δάνεια.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Αράπογλου επισήμανε ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια κινούνται εντός των φυσιολογικών ορίων και δεν δημιουργούν καμία ανησυχία.

Αναφερόμενος στην διεθνή κρίση ο κ.Αράπογλου επισήμανε ότι οι όποιες εξελίξεις έχουν να κάνουν με την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ και τους σχετικούς οικονομικούς δείκτες, που δείχνουν ότι η επιβράδυνση σταματάει να χειροτερεύει ενώ φαίνονται και σημάδια σταθεροποίησης (με ότι θετικό συνεπάγεται αυτό και για την ευρωπαϊκή οικονομία).

Για την ελληνική οικονομία επισήμανε ότι πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία του τουρισμού, ενώ ανέφερε ότι η οικονομία μας διαθέτει ιδιαιτερότητες που θα τη βοηθήσουν όπως η ισχυρή ναυτιλία, ο ευρύς δημόσιος τομέας και ο μεγάλος αριθμός οικογενειακών επιχειρήσεων που έχει ως αποτέλεσμα να μην τίθεται θέμα απολύσεων καθώς και η παραοικονομία. Έδωσε επίσης έμφαση στην σημαντική μείωση των επιτοκίων που δίνει ανάσα σε χιλιάδες δανειολήπτες.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/04/28/1657719.htm

2 comments:

mc said...

"και επισήμανε ότι η Εθνική τράπεζα συνεχίζει να χρηματοδοτεί κανονικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενισχύοντας γενικότερα την ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας".

Εμένα μου λες... Όσο για τον ρυθμό του 10%, θα ήθελα να δω σχετική κατανομή.

geokalp said...

το 10% είναι μάλλον άπιαστο

το άλλο που όμως έχει διπλή αξία είναι ότι οι προβλέψεις κερδών έχουν γίνει με την εξαγγελία του 10%

πλέον τα κέρδη θα είναι λιγότερα