22.4.09

Whitney: «Οι τράπεζες θα γυρίσουν σε αρνητικά αποτελέσματα»

Είναι πιθανόν οι αμερικανικές τράπεζες να επιστρέψουν σε αρνητικά καθαρά αποτελέσματα ενδέχεται να επιστρέψουν οι τράπεζες των ΗΠΑ, μετά τα κέρδη α΄τριμήνου, προέβλεψε η Meredith Whitney, πρώην αναλύτρια της Oppenheimer που έγινε γνωστή όταν προέβλεψε τη βουτιά του χρηματοπιστωτικού κλάδου.
«Πολλές από τις τράπεζες θα επιστρέψουν στα αρνητικά αποτελέσματα στο επόμενο διάστημα» σημείωσε η Whitney σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του Bloomberg. Η αναλύτρια σημείωσε ακόμη ότι οι μεγάλες τράπεζες θα καταφέρουν να περάσουν με επιτυχία το στρες τεστ της κυβέρνησης, όμως οι περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ θα έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα.
«Για πολλές από τις περιφερειακές τράπεζες που έχουν έκθεση σε εμπορικά ακίνητα, θα υπάρχουν δυσκολίες», σημείωσε. Βέβαια, τόνισε «Εάν έχει σχέδιο, μπορείς να περάσεις το στρες τεστ, εάν δεν έχει, θα αντιμετωπίσεις μεγάλες δυσκολίες για να το επιτύχεις.»
Η Whitney επεσήμανε πως οι συνθήκες που ώθησαν την Bank of America στην κερδοφορία στο α΄ τρίμηνο. Το παράθυρο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έχει κλείσει, τόνισε και οι τράπεζες θα ξεκινήσουν να πωλούν μη βασικές δραστηριότητες τους. «Θα δείτε να παρατηρείται το φαινόμενο του ξεπουλήματος παγίων», προειδοποίησε χαρακτηριστικά.
http://www.reporter.gr/default.asp?pid=16&la=1&art_aid=208869

No comments: