Sell off βρίσκεται σε εξέλιξη στα χρηματιστήρια, έπειτα από την πτώση της κινεζικής αγοράς κατά 5,2% και τη βουτιά των εμπορευμάτων, εν μέσω εικασιών ότι η Κίνα ετοιμάζεται να αυξήσει τα επιτόκια.
Ο MSCI Asia Pacific χάνει 1,4% και ο κινεζικός δείκτης Shanghai Composite Index σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Αύγουστο του 2009.
Αρνητικό το κλίμα και στην Ευρώπη με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να χάνει 1,52%, τον CAC 40 στο Παρίσι να σημειώνει βουτιά 2,26% και τον DAX στη Φρανκφούρτη στο -1,21%. Το ευρώ άγγιξε τα 1,3584 δολάρια, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 30 Σεπτεμβρίου, καθώς το G20 συζητά την κρίση της Ιρλανδίας.
Οι υποψίες της αγοράς ότι η Κίνα θα αυξήσει τα επιτόκια, προκειμένου να αποφύγει την υπερθέρμανση της οικονομίας της, σε συνδυασμό με τη δημοσκόπηση του Bloomberg που έδειξε ότι οι μισοί συμμετέχοντες θεωρούν πιθανή την παύση πληρωμών της Ιρλανδίας, τρομάζουν τους επενδυτές.http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=13&artid=89264
αργότερα
Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο παροχής βοήθειας προς την Ιρλανδία, σε παρόμοιο πλαίσιο με το ελληνικό πακέτο, δήλωσε πριν απο λίγο ανώτατη κυβερνητική πηγή της γερμανικής κυβέρνησης.
Ο αξιωματούχος, που ενημέρωσε εκπροσώπους των μεγάλων δημοσιογραφικών πρακτορείων, ανέφερε ότι η κυβέρνηση του Δουβλίνου δεν έχει ακόμα υποβάλει επισήμως το αίτημα, "είναι όμως κάτι που θα τεθεί στη συνεδρίαση του Eurogroup την Τρίτη". Επίσης, είπε ότι, σύμφωνα με την έκθεση του αρμόδιου επιτρόπου, κ. Όλι Ρεν, που ολοκλήρωσε σήμερα τη διήμερη επίσκεψή του στην Ιρλανδία, "τα πράγματα οδεύουν προς την ένταξη της χώρας στον μηχανισμό στήριξης".
http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/612501/ArticleNewsWorld.aspx
Το spread του 10ετούς τίτλου της χώρας έναντι του αντίστοιχου γερμανικού υποχωρεί αυτήν την ώρα στις 636 μονάδες, αφού προηγουμένως αναρριχήθηκε έως τα υψηλά των 680 μ.β. Σημειωτέον ότι ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών προ δύο ημερών υποστήριξε ότι η χώρα δεν μπορεί να βγει στις αγορές με τέτοιο κόστος δανεισμού.
Πτωτικά κινούνται τόσο το spread της Πορτογαλίας, στις 462 μονάδες βάσης, με υποχώρηση 15 μβ από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά, όσο και το spread του ισπανικού δεκαετούς ομολόγου, στις 225 μονάδες βάσης.
Πτωτικά κινούνται τα spreads των ελληνικών τίτλων, με αυτό του 10ετούς στις 920 μονάδες, του 2ετούς στις 1.100 μονάδες και του 5ετούς στις 1.110 μονάδες βάσης.
Εν τω μεταξύ, σε χαμηλότερα επίπεδα διαμορφώνεται και το ασφάλιστρο έναντι κινδύνου χρεοκοπίας στην πενταετία για την Ιρλανδία, στις 575 μονάδες (με υποχώρηση 21 μονάδων), και στην Πορτογαλία στις 470 μονάδες (πτώση 9 μ.β.).
http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/612616/ArticleNewsWorld.aspx
2 comments:
καλησπερα!τα σπρεντς πεσανε με επεμβαση της ΕΚτ ,διαφορετικα...
καλησπέρα
ίσως αυτό το πειραματόζωο να έχει πλέον γίνει πραγματικό πρότυπο
και αν είναι έτσι...
Post a Comment