12.2.12

Αποχώρησε ο ΛΑΟΣ από τη Βουλή: Που είναι η απόφαση της 21ης Ιουλίου που έλεγε ότι θα υπάρχει ένα σχέδιο Μάρσαλ;

Αποχώρησε από τη Βουλή η κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ μετά την ομιλία του προέδρου του κόμματος Γιώργου Καρατζαφέρη στη συζήτηση για τη νέα δανειακή σύμβαση. Στα έδρανά τους παρέμειναν οι βουλευτές Μάκης Βορίδης και Αδωνις Γεωργιάδης.
Δίνοντας το έναυσμα της αποχώρησης ο κ. Καρατζαφέρης είπε: «Δεν θέλουμε να νομιμοποιήσουμε ψηφοφορίες που είναι προϊόν εκβιαστών».
Στην ομιλία του, δήλωσε ανυποχώρητος στο «όχι» στη νέα δανειακή σύμβαση και υποστήριξε ότι το μνημόνιο δεν λύνει τα προβλήματα της χώρας, ενώ προέβλεψε ότι τον Ιούνιο θα πάμε πάλι σε μια τέτοια διαδικασία.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, υπάρχει μια σειρά πραγμάτων «που δεν καταπίνονται», όπως το αγγλικό δίκαιο για το PSI. «Μας δίνουν λεφτά αλλά οι όροι αναιρούν τη βοήθεια. Δεν μπορούμε λοιπόν να προχωρήσουμε», υπογράμμισε.
Δικαιολογώντας τη στάση του κόμματός του επισήμανε: «όταν σε κυνηγάνε τα θηρία αν μείνεις σε μια σταθερή πορεία θα σε φάνε. Πρέπει να κάνεις κινήσεις για να αποφύγεις τα βόλια του συστήματος. Μέχρι στιγμής αυτές οι κινήσεις έχουν οδηγήσει τον ΛΑΟΣ να πετύχει τους στόχους του.
Απευθυνόμενος δε στον Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «ελεύθεροι σκοπευτές και άνωθεν εκβιαστές δεν επέτρεψαν σε αυτή τη συνεργασία να έχει συνέχεια».
Έστρεψε παράλληλα για μια ακόμη φορά τα βέλη του κατά της Γερμανίας. «Η κ. Μέρκελ έχει φτάξει το δικό της κλαμπ και αποφασίζουν για όλη την Ευρώπη. Δεν έχουμε μια φυσική ηγεσία στην ΕΕ. Όσοι από εμάς πιστεύουμε στην ΕΕ βλέπουμε ότι έχει καταργηθεί στην πράξη. Είναι μια γερμανική ένωση», ανέφερε, μεταξύ άλλων.
«Που είναι η απόφαση της 21ης Ιουλίου που έλεγε ότι θα υπάρχει ένα σχέδιο Μάρσαλ; Γιατί εξαφανίστηκε;», διερωτήθηκε και εκτίμησε πως αν η Ελλάδα δεν βρει χρήματα να κινηθεί πηγαίνουμε σε όλο και πιο βαθιά ύφεση.
«Δεν ξέρω τι είναι ταχύτερο στον αγώνα δρόμου. Χρεοκοπία ή εξαθλίωση; Και τα δύο έχουν κοινό παρονομαστή την εξέγερση», τόνισε.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2135855

21.7.11
DRAFT STATEMENT BY THE HEADS OF STATE OR GOVERNMENT OF THE EURO AREA AND EU INSTITUTIONS
4. We call for a comprehensive strategy for growth and investment in Greece. Structural funds should be re-allocated for competitiveness and growth under a European "Marshall Plan". MemberStates and the Commission will mobilize all resources necessary in order to provide exceptional technical assistance to help Greece implement its reforms.

22.7.11
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ
4. Ζητούμε την υλοποίηση μιας συνολικής στρατηγικής οικονομικής μεγέθυνσης και επενδύσεων στην Ελλάδα. Επικροτούμε την απόφαση της Επιτροπής να συστήσει ειδική ομάδα, η οποία θα συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές προκειμένου να διοχετευθούν οι πόροι των διαρθρωτικών ταμείων προς την ανταγωνιστικότητα και την οικονομική μεγέθυνση, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την κατάρτιση. Θα κινητοποιήσουμε πόρους και θεσμούς της ΕΕ, όπως η ΕΤΕπ, προς τον σκοπό αυτό και θα δώσουμε νέα ώθηση στην ελληνική οικονομία. Τα κράτη μέλη και η Επιτροπή θα κινητοποιήσουν αμέσως όλους τους απαραίτητους πόρους προκειμένου να παράσχουν έκτακτη τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις της. Η Επιτροπή θα υποβάλει έκθεση για τη σχετική πρόοδο τον Οκτώβριο.


No comments: