Σε κλίμα συναίνεσης και με αίσθημα ευθύνης από όλες τις πλευρές, υπεγράφη προ ολίγου η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα έτη 2012 και 2013, καθώς η Διοίκηση και ο Σύλλογος των Εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας κατέληξαν σε συμφωνία χθες το βράδυ, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τη διαδικασία του διαλόγου που είχε ξεκινήσει προ επτά μηνών.
Oπως αναφέρει η Εμπορική Τράπεζα σε ανακοίνωσή της πρόκειται για την πρώτη ανανέωση Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπογράφεται στον τραπεζικό τομέα.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εμπορικής Τράπεζας κ. Alain Strub δήλωσε τα εξής: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για το γεγονός ότι η συμφωνία για τη νέα, διετούς διάρκειας, Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας επιτεύχθηκε στο πλαίσιο ενός ειλικρινούς και εποικοδομητικού διαλόγου, με την υπεύθυνη στάση όλων των πλευρών.
Μέσα από τη νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας επιτυγχάνουμε τον αναγκαίο εξορθολογισμό του ιδιαίτερα υψηλού μισθολογικού κόστους της Εμπορικής Τράπεζας, επιφέροντας ταυτόχρονα τις χαμηλότερες δυνατές μεταβολές στις συνολικές αποδοχές των εργαζομένων.
http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/680530/Article.aspx
Oπως αναφέρει η Εμπορική Τράπεζα σε ανακοίνωσή της πρόκειται για την πρώτη ανανέωση Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπογράφεται στον τραπεζικό τομέα.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εμπορικής Τράπεζας κ. Alain Strub δήλωσε τα εξής: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για το γεγονός ότι η συμφωνία για τη νέα, διετούς διάρκειας, Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας επιτεύχθηκε στο πλαίσιο ενός ειλικρινούς και εποικοδομητικού διαλόγου, με την υπεύθυνη στάση όλων των πλευρών.
Μέσα από τη νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας επιτυγχάνουμε τον αναγκαίο εξορθολογισμό του ιδιαίτερα υψηλού μισθολογικού κόστους της Εμπορικής Τράπεζας, επιφέροντας ταυτόχρονα τις χαμηλότερες δυνατές μεταβολές στις συνολικές αποδοχές των εργαζομένων.
http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/680530/Article.aspx
No comments:
Post a Comment