14.2.12

ΟΟΣΑ: Προειδοποιεί Γερμανία για ανάπτυξη


Η Γερμανία θα έρθει αντιμέτωπη με επιβράδυνση της ανάπτυξης και σημαντικούς κινδύνους, εάν δεν επιτύχει να συγκρατήσει την κρίση χρέους της ευρωζώνης, προειδοποίησε την Τρίτη ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Όπως μεταδίδουν οι F.T, o OOΣΑ ανέφερε στην τελευταία του έκθεση για τη Γερμανία ότι η οικονομία της χώρας θα αναπτυχθεί μόλις κατά 0,5% το 2012, καθώς οι εγχώριες επενδύσεις και η κατανάλωση θα πληγούν από την υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι μια αξιοσημείωτη επιδείνωση της κρίσης θα είχε "εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις" στο γερμανικό τραπεζικό σύστημα, προκαλώντας μια εγχώρια πιστωτική κρίση σε συνδυασμό με πτώση των εξαγωγών στους Ευρωπαίους εταίρους.

Ο ΟΟΣΑ σημείωσε ότι εφόσον η κατάσταση χειροτερέψει και η αγορά εργασίας επιδεινωθεί, το Βερολίνο θα πρέπει να δεχθεί μεγαλύτερο έλλειμμα, αφήνοντας ανέπαφα τα προνόμια για τους ανέργους και τους "αυτόματους σταθεροποιητές", εξετάζοντας ακόμα και μια προσωρινή δημοσιονομική ένεση.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/680017/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: