27.3.12

η ευρωζώνη μπορεί να επιβιώσει μακροπρόθεσμα μόνο εάν επιτρέπεται στις χώρες-μέλη η προσωρινή αποχώρηση και επανένταξή τους

ο γενικός γραμματέας της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD) Σουπατσάι Πανιτσπακντί ακολούθησαν την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και σε δηλώσεις τους εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ. Ο κ. Πανιτσπακντί ωστόσο, εκτίμησε ότι η ευρωζώνη μπορεί να επιβιώσει μακροπρόθεσμα μόνο εάν επιτρέπεται στις χώρες-μέλη η προσωρινή αποχώρηση και επανένταξή τους. 

Το ζήτημα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ επανήλθε στο προσκήνιο, με τον επικεφαλής της UNCTAD να υποστηρίζει ότι ίσως θα πρέπει να δοθεί στη χώρα η επιλογή προσωρινής εξόδου από την ευρωζώνη.
Σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones, ο γενικός γραμματέας της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD), Σουπατσάι Πανιτσπακντί, εκτίμησε ότι η ευρωζώνη μπορεί να επιβιώσει μακροπρόθεσμα μόνο εάν επιτρέπεται στις χώρες-μέλη η προσωρινή αποχώρηση και επανένταξή τους και ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι η πρώτη που θα ακολουθήσει τη συγκεκριμένη επιλογή. Ωστόσο σημείωσε ότι τυχόν έξοδος της χώρας θα πρέπει να είναι προσωρινή και σε καμμία περίπτωση μόνιμη.  

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4706062

__________________________________________________

η εσωτερική υποτίμηση απέτυχε παταγωδώς,
η ώρα για την εξωτερική πλησιάζει

θα συνδυαστεί με ..μείωση φόρων από το Σαμαρά!

αναρωτιέμαι ποιος θα κάνει στην αίτηση

σε προπαρασκευαστικό καθεστώς όπως πχ η Σερβία

έχω την εντύπωση πως μια τέτοια απόφαση μπορεί να ληφθεί Αύγουστο - Σεπτέμβριο

νομίζω, η καλύτερη λύση αλλά μας ξέσκισαν με το αγγλικό δίκαιο

 

No comments: