29.3.12

Την ίδρυση Τράπεζας Επενδύσεων συζητούν οι πέντε χώρες της ομάδας BRICS


Την ίδρυση Τράπεζας Επενδύσεων συζητούν οι πέντε χώρες της ομάδας BRICS



 
Ξεκίνησε την Πέμπτη στο Νέο Δελχί η τέταρτη Σύνοδος Κορυφής των πέντε χωρών της ομάδας BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική), στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί η δημιουργία των πρώτων θεσμών για την ενίσχυση των σχέσεών τους.

Οι ηγέτες των κορυφαίων χωρών της αναδυόμενης αγοράς θα συζητήσουν για την ίδρυση τράπεζας επενδύσεων με στόχο τη χρηματοδότηση σχεδίων υποδομών και ανάπτυξης.

Στη σύνοδο συμμετέχουν η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ, ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο Κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο, ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα καθώς και ο Ινδός πρωθυπουργός Μαμοχάν Σινγκ.

«Θα είναι ένα πολύ ισχυρό οικονομικό εργαλείο για τη βελτίωση των εμπορικών ευκαιριών και ίσως ένα σημαντικό βήμα για να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης να ξεπεράσει τη χρηματοπιστωτική κρίση» δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου της Βραζιλίας Φερνάντο Πιμεντέλ.

Η ομάδα των BRICS, που αντιπροσωπεύει το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού και το 18% του ΑΕΠ, επιδιώκει επίσης να μετατρέψει την αυξανόμενη οικονομική δύναμή της σε γεωπολιτική επιρροή.

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=450798

No comments: