29.3.12

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Δεν υπέγραψαν οι παίκτες τον διακανονισμό - "Γινόμαστε Δυναμό Τιράνων"

Ανυπόγραφα επέστρεψαν τα χαρτιά που τους δόθηκαν με τις νέες προτάσεις για διακανονισμό οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Είχαν ζητήσει συνάντηση με τους μετόχους της ΠΑΕ, αλλά-όπως αναμενόταν-δεν εμφανίστηκε κανείς στην Παιανία. Έτσι όταν ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου τους έδωσε τα χαρτιά με τις νέες προτάσεις διακανονισμού, εκείνοι τα επέστρεψαν… ως είχαν.

Ανυπόγραφα επέστρεψαν τα χαρτιά που τους δόθηκαν με τις νέες προτάσεις για διακανονισμό οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» δεν δέχονται να συμφωνήσουν σε καταβολή των χρημάτων που τους οφείλονται σε βάθος χρόνου και μέχρι το καλοκαίρι, καθώς ουδείς μπορεί να τους εγγυηθεί ότι οι προτεινόμενες ημερομηνίες καταβολής των δόσεων θα τηρηθούν ευλαβικά.

Είχαν ζητήσει συνάντηση με τους μετόχους της ΠΑΕ, αλλά-όπως αναμενόταν-δεν εμφανίστηκε κανείς στην Παιανία. Έτσι όταν ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου τους έδωσε τα χαρτιά με τις νέες προτάσεις διακανονισμού, εκείνη τα επέστρεψαν… ως είχαν, δηλαδή ανυπόγραφα.

Μετά από την εξέλιξη αυτή και από τη στιγμή που δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα φαντάζει απίθανο να αποφύγει ο Παναθηναϊκός τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Ακόμη, δε, κι αν συμφωνήσουν την ύστατη στιγμή οι παίκτες, υπάρχουν και άλλοι πιστωτές που θα πρέπει να πράξουν το ίδιο και δεν δείχνουν επίσης την ίδια διάθεση.

http://www.sport-fm.gr/article/543108

«Φαινόταν εδώ και 2-3 χρόνια πως γίνεται μια κοσμογονία στον Παναθηναϊκό. Στην αρχή λέγαμε πως θα γινόμασταν Τσέλσι και Αμπράμοβιτς, τώρα βλέπουμε πως γινόμαστε κάτι από Δυναμό Τιράνων», δήλωσε αρχικά ο Στράτος Αποστολάκης, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πώς έφτασε η ομάδα σε αυτό το σημείο:

«Να μας πει κάποιος υπεύθυνα πώς φτάσαμε ως εδώ. Πώς έχουμε ένα υπέρογκο χρέος και στο φινάλε πού πήγαν και τι έγιναν τόσα λεφτά. Κάποιος έπρεπε να σκεφτεί την επόμενη μέρα. Δηλαδή αν πέρναγαν ακόμη 5-6 χρόνια θα φτάναμε να χρωστάμε 1 δις. ευρώ. Επιπλέον έχουμε μείνει με ένα ελλιπέστατο και μέτριο ρόστερ. Θα σας πω ένα περιστατικό. Όταν εγώ ήμουν στον Ολυμπιακό με το σκάνδαλο Κοσκωτά, έγινε ό,τι έγινε, αλλά η ομάδα έμεινε με καλό ρόστερ και ανταγωνιστικό ρόστερ. Εμείς γίναμε σκόνη. Με ρόστερ μικρής εμβέλειας κι ένα τεράστιο χρέος. Πώς να επενδύσει κάποιος αν γνωρίζει πως τα επόμενα τρία χρόνια θα πρέπει να βάλει 100 εκατ. ευρώ, σε κάτι υπερχρεωμένο. Πριν μερικά χρόνια, εύκολα θα έβρισκες έναν πραγματικό Παναθηναϊκό έτοιμο να επενδύσει στην ομάδα. Υπάρχει μια ομάδα χωρίς υλικό ικανό με προδιαγραφές για το μέλλον, όχι μια στημένη ομάδα έτοιμη για να αναλάβει κάποιος απλά τις οικονομικές υποχρεώσεις. Το καλοκαίρι χρειαζόμαστε 10 μεταγραφές. Θα σας πως ένα παράδειγμα για να καταλάβετε τι υλικό έχει η ομάδα. Σκεφτείτε πως μένουν ελεύθεροι όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι. Πιστεύετε πως θα ενδιαφερθεί έστω και για έναν ο Ολυμπιακός; Εγώ σας λέω πως ούτε έναν δεν θα έπαιρνε»!
Σχετικά με όσους κατά καιρούς εμφανίζονται έτοιμοι να «σώσουν» την ΠΑΕ, είπε:

«Έχει γίνει μια υποβάθμιση της ιστορίας της ομάδας κατά πολλές βαθμίδες. Μπορεί μόλις τελειώσει αυτή η ιστορία να πάμε πιο κάτω και από τις μικρομεσαίες ομάδες. Δεν ασχολούμαι για να δω ποιος είναι πίσω από τον Τσακα, τον Βγενόπουλο ή τους παλαίμαχους. Το να θέλω εγώ να γίνω σωτήριας και να λέω πως θα σώσω την ομάδα, σημαίνει πως παίζω με την ιστορία της ομάδας. Ποιοι παλαίμαχοι; Με τι χρήματα θα ασκήσουν διοίκηση»;

«Δεν μπορώ καν να καταλάβω τι πιστεύουν για την ομάδα. Τι κάνουν, βγαίνουν για να γίνουν διάσημοι. Οφείλουμε να είμαστε πιο σοβαροί και να σεβόμαστε κάποια πράγματα. Εγώ έχω κερδίσει χιλιάδες πράγματα από την ομάδα, λίγος σεβασμός δεν βλάπτει. Συγγνώμη για την ένταση μου, αλλά αυτήν είναι η άποψή μου. Ποιος γνώριζε πως η ομάδα πηγαίνει προς τα εκεί; Δεν μπορεί έναν ποδοσφαιριστή που είχε συμβόλαιο 600 χιλιάρικα να του κάνουμε ανανέωση με 1,5 εκατομμύριο. Μιλάμε για εγκληματικά λάθη. Δεν είναι δυνατό να πιστεύουμε πως συνεχώς θα ήμασταν μόνοι στο Champions League χωρίς τον Ολυμπιακό και θα παίρναμε όλα τα χρήματα εμείς. Ορίστε τι έγινε. Μια χρονιά δεν έγινε αυτό και αρκούσαν έξι μήνες για να διαλυθεί η ομάδα».

Για τις ευθύνες που έχουν κάποιοι:

«Ευθύνονται πολλοί. Εκείνοι που φούσκωσαν το μπάτζετ με τέτοια συμβόλαια. Μιλάμε για εγκληματικά λάθη. Δεν μπορεί να υπάρχει παίκτης με συμβόλαιο 1 εκατ. ευρώ, όταν μιλάμε για ποδοσφαιριστές τέτοιας αξίας. Ο Γόντικας έπρεπε να κάνει πολύ νωρίτερα και πολύ μεγαλύτερο κούρεμα, όχι 10-15% αλλά 50 ή 80% με εξαίρεση τον Λέτο. Και δεν μιλάμε μόνο για τους παίκτες. Εγώ για τη δουλειά που έκανα στον Παναθηναϊκό έπαιρνα 2 ή 3 χιλιάδες τον μήνα και υπήρχαν άλλοι που έπαιρνα 20 και 30 χιλιάδες. Δεν χρειάζονται περισσότερα χρήματα για ένα σκάουτερ. Επειδή φοβόμαστε πως θα κλέψει από μία μεταγραφή»;

http://www.sport-fm.gr/article/543157

No comments: