29.3.12

ΔΟΨ: Ολη την αλήθεια στον λαό!

Η κυβέρνηση Παπαδήμου εξαντλεί σε λίγες μέρες το έργο της και όπως όλα δείχνουν το αργότερο την Μεγάλη Τετάρτη θα προκηρυχθούν εθνικές εκλογές. Οι συνθήκες συγκρότησής της είναι γνωστές σε όλους. Η χώρα μετά την ανακοίνωση Παπανδρέου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού , απειλήθηκε ευθέως από τους εταίρους με έξωση από την ευρωζώνη και βρέθηκε αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας.


Τότε κ. Παπανδρέου υπό το βάρος της μεγάλης απειλής εγκατέλειψε τον πρωθυπουργικό θώκο και δέχθηκε να συγκροτηθεί κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον κ.Παπαδήμο με σκοπό να εφαρμόσει τη συμφωνία με τους εταίρους, να ρυθμίσει τα χρέη και να θέσει σε εφαρμογή το οικονομικό πρόγραμμα που θα συνοδεύει τη δανειακή σύμβαση.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο κ. Παπαδήμος περιέγραψε με αφοπλιστική ειλικρίνεια το πρόβλημα και αφοσιώθηκε στην εκτέλεση της αποστολής που του ανατέθηκε. Με γλώσσα αληθή, χωρίς φανφάρες και περικοκλάδες, δούλεψε ακούραστα όλο το προηγούμενο διάστημα και πλέον μπορεί να πει κανείς ότι έστρωσε τον δρόμο για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Σε λίγες ημέρες η κυβέρνησή του θα γίνει υπηρεσιακή. Είναι θέμα της πολιτικής η συνέχεια από εδώ και πέρα. Και η προεκλογική περίοδος πολλά θα προσδιορίσει. Το πώς θα πολιτευθούν τα κόμματα έχει εξαιρετική σημασία για το μέλλον. Αν κάτι πρέπει να αξιοποιήσουν από την εμπειρία της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι ο αληθής και ο ακριβής λόγος.

Τα κόμματα δεν έχουν παρά να εκθέσουν το πρόβλημα της χώρας σε όλες του τις διαστάσεις. Να πουν όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό , να μην κρύψουν τίποτε. Και στη συνέχεια το καθένα απ' αυτά να παρουσιάσει τη λύση που προκρίνει, τη συνταγή που επιλέγει, λαμβάνοντας βεβαίως υπ' όψιν περιορισμούς και συνέπειες. Ως γνωστόν εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν , ούτε μαγικές συνταγές. Κάθε επιλογή έχει κόστος και αυτό πρέπει να εκτεθεί στους πολίτες. Οσοι λοιπόν πολιτευθούν με ευχολόγια και ψεύδη θα προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία στη χώρα. Πράγμα που δεν επιτρέπεται στις παρούσες συνθήκες.
 
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=450782&h1=true

________________________________________________

ΟΣΟ ΤΗ ΛΕΕΙ Ο ΔΟΛ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ!!!!

Αλήθεια, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχουν δικό τους οικονομικό πρόγραμμα; ή πρέπει απλά να πουν την αλήθεια;



No comments: