27.3.12

WSJ: Αρκεί να πει ο Μόντι στους Ιταλούς να δουν την Ελλάδα και θα τους πείσει για τα μέτρα

Δεν θα χρειαστεί να κοπιάσει για να πείσει τους συμπατριώτες του ότι οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί είναι απαραίτητες. Το μόνο που πρέπει να κάνει ο Μάριο Μόντι, είναι να πει στους Ιταλούς να κοιτάξουν προς…την Ελλάδα, γράφει η Wall Street Journal που εξαίρει τις ικανότητες του Ιταλού πρωθυπουργού, συγκρίνοντάς τον με την…Θάτσερ.

WSJ: Αρκεί να πει ο Μόντι στους Ιταλούς να δουν την Ελλάδα και θα τους πείσει για τα μέτρα

Η εφημερίδα θεωρεί ότι ο Μόντι έχει τρία βασικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τους προκατόχους του. Το πρώτο είναι ότι παραμένει δημοφιλής. Το δεύτερο ότι δεν σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα και το κυριότερο: έχει την σπάνια ευκαιρία να εκπαιδεύσει τους Ιταλούς για τις συνέπειες της αντίστασης στην μεταρρύθμιση.
Για να το πετύχει αυτό δεν θα χρειαστεί πολύπλοκα επιχειρήματα, αφού αρκεί να ζητήσει από τους Ιταλούς να κοιτάξουν προς την άλλη πλευρά του Ιονίου, σημειώνει δηκτικά η εφημερίδα, υπονοώντας ότι φθάνει να ζητήσει από τους συμπατριώτες του να ρίξουν μια ματιά στην χώρα μας.

«Αν αυτό δεν τους τρομάξει, τότε τίποτα δεν θα βοηθήσει» συμπεραίνει η WSJ, ενώ υποστηρίζει πως αν υπάρχει ένας λόγος που η Ιταλία έχει γλιτώσει από την μοίρα της Αθήνας, αυτός είναι η αποφασιστικότητα που επιδεικνύει ο Μάριο Μόντι, στην υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, ειδικά στον εργασιακό τομέα.
«Ο Ιταλός πρωθυπουργός αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα και ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην μεταρρύθμιση της περιβόητης εργασιακής νομοθεσίας, με ή χωρίς την συναίνεση των συνδικάτων» γράφει η εφημερίδα, τονίζοντας ότι χρειάζεται πολύ κουράγιο για να υψώσει κάποιος ανάστημα στα ιταλικά συνδικάτα.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63636065

No comments: