29.3.12

Iρλανδία:Εκδίδει ομόλογο για να πληρώσει τράπεζες

Η Ιρλανδία πέτυχε τελικά συμφωνία για την αντικατάσταση του υποσχετικού γραμματίου € 3,06 δισ. προς την Anglo Irish Bank με την έκδοση μακροχρόνιου κρατικού ομολόγου.

Η ιρλανδική κυβέρνηση προσπαθούσε εδώ και μήνες να βελτιώσει τους όρους διάσωσης των τραπεζών της, εστιάζοντας κατά πρώτο λόγο στην αντικατάσταση του υποσχετικού γραμματίου €3,06 δισ. με κάποιο μακροχρόνιο ομόλογο.

Όπως μεταδίδουν οι Irish Times, ο υπουργός Οικονομικών Michael Noonan ανέφερε ότι η συμφωνία αναμένεται να έχει "αντίκτυπο € 90 εκατ. στο έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης το 2012, το οποίο είναι μικρό σχετικά με το γενικότερο όφελος από την απομάκρυνση της απαίτησης για το υπουργείο Οικονομικών να πληρώσει €3,06 δισ. σε μετρητά".

"Να το θέσω απλά, τα €3,06 δισ. θα διευθετηθούν με παράδοση στην IBRC ενός μακροχρόνιου κυβερνητικού ομολόγου ίδιας αξίας" σημείωσε ο κ. Noonan.

"To μακροχρόνιο ομόλογο θα χρηματοδοτηθεί για ένα χρόνο, σε εμπορικούς όρους, με την Τράπεζα της Ιρλανδίας η οποία με την σειρά της μπορεί να αναχρηματοδοτήσει το ομόλογο με την ΕΚΤ" πρόσθεσε ο κ. Noonan.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/689196/ArticleNewsWorld.aspx


No comments: