28.3.12

Διαψεύδονται πιέσεις στη Μαδρίτη να δεχτεί βοήθεια

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων, που έφεραν τις Βρυξέλλες να ζητούν από την ισπανική κυβέρνηση να δεχθεί οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη για να ενισχύσει τις ζημιογόνες τράπεζες της χώρας, προχώρησαν η Μαδρίτη και η Κομισιόν
Τα σχετικά δημοσιεύματα στον ισπανικό Τύπο διέψευσε αργά χθες ο Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, χαρακτηρίζοντάς τα «αβάσιμα». «Δεν μας το έχουν προτείνει, ούτε πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο», ανέφερε από την πλευρά του εκπρόσωπος του ισπανικού υπουργείου Οικονομικών.
Η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι έχει ζητήσει από τις τράπεζες της χώρας να αντλήσουν κεφάλαια άνω των 50 δισ. ευρώ για να ενισχύσουν τους ισολογισμούς τους, που έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα μετά την κατάρρευση της αγοράς κατοικίας στη χώρα.
Η οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη είναι μία μόνο από τις επιλογές για την επίλυση των προβλημάτων των ισπανικών τραπεζών. Οι Βρυξέλλες, ωστόσο, διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι δεν προσπαθούν να πείσουν τη Μαδρίτη να δεχθεί βοήθεια.
Επικαλούμενη ανώτατη ευρωπαϊκή πηγή, η εφημερίδα El Mundo ανέφερε ότι η Ισπανία έχει τρεις επιλογές: να χρησιμοποιήσει κρατικά κεφάλαια, να βρει ιδιωτικά κεφάλαια ή να ζητήσει βοήθεια από την ΕΕ.
Πηγή: Reuters
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2157057

________________________________________

την ΕΕ δεν είναι να τη πιστεύεις:  μέχρι κι ο Γιούνκερ έχει δηλώσει ότι μπορεί να πει ψέμματα εάν είναι για ..καλό σκοπό, πχ να καθησυχαστούν οι αγορές


No comments: