25.7.08

Επιστολή Διαμαρτυρίας

Προς: τον Αξιότιμο Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Κύριο Γεώργιο Αλογοσκούφη

Είναι δυνατόν, σε μέρες όπου κυριαρχούν τα σκάνδαλα, αμφισβητούνται οι θεσμοί και ο δημόσιος βίος πέφτει όλο και σε μεγαλύτερη ανυποληψία, η κυβέρνηση να απαξιώνει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, εξομοιώνοντας τους αποφοίτους ανωτάτων σχολών με εκείνους του Λυκείου; Είναι δυνατόν από πανεπιστημιακό δάσκαλο να επιχειρείτε η υποβάθμιση των πανεπιστημιακών τίτλων και προσπαθειών ;
Στη Βουλή των Ελλήνων ΨΗΦΙΖΕΤΕ !!!! :::: νόμος όπου ‘’εναρμονίζετε’’ η ελληνική νομοθεσία με την οδηγία 2006/43/Ε.Κ (8η) όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται και διάταξη η οποία υποβαθμίζει τα προσόντα τα οποία πρέπει να έχει ο υποψήφιος ορκωτός ελεγκτής λογιστής.
Συγκεκριμένα ενώ μέχρι σήμερα απαιτείται πτυχίο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και επταετής πρακτική εμπειρία παρά ορκωτό ελεγκτή, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ο υποψήφιος ορκωτός ελεγκτής, απαιτείται να έχει τουλάχιστον τίτλο σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τριετή πρακτική εμπειρία, εκ των οποίων μόνο δύο έτη παρά ορκωτό ελεγκτή, γεγονός που υποβαθμίζει το θεσμό του ελέγχου, τα πανεπιστήμια και το ρόλο του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος. Πως μπορεί να προστατευθεί η κοινωνία και η οικονομία όταν άνθρωποι χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα θα κληθούν να ελέγξουν και να προστατεύσουν τον πολίτη, τις επιχειρήσεις , την οικονομία και την κοινωνία μας; Αξιότιμε κ. Υπουργέ.
Σας καλούμε έστω την τελευταία στιγμή να αποσύρετε την διάταξη που συμβάλει στην αδιαφάνεια , στην υποβάθμιση των πανεπιστημίων και στην υποβάθμιση της ελεγκτικής εργασίας που έχει ανάγκη ο τόπος μας.
Με Εκτίμηση Αλεβιζάκης Παναγιώτης
Γενικός Γραμματέας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας
Εκπρόσωπος Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδος
http://www.akioe.gr/default.asp?node=page&id=2893

No comments: