28.1.12

Χρ. Σπίρτζης: ΣΕΒ, ΙΟΒΕ, Επ. Αντ. και άλλοι διαπραγματεύονται απευθείας με την τρόικα

Επίθεση εναντίον του ΣΕΒ αλλά και εκπροσώπων άλλων φορέων, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης, καταγγέλλοντάς τους ότι πραγματοποιούν απευθείας διαπραγματεύσεις με την τρόικα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν προσωπικά τους συμφέροντα.
Επίθεση εναντίον του ΣΕΒ, αλλά και εκπροσώπων άλλων φορέων, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης, καταγγέλλοντάς τους ότι πραγματοποιούν απευθείας διαπραγματεύσεις με την τρόικα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν προσωπικά τους συμφέροντα.
Μιλώντας σε ανοιχτή συνεδρίαση του τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε συγκεκριμένα ότι «ο ΣΕΒ, ο ΙΟΒΕ, η Επιτροπή Ανταγωνισμού και διάφορα άλλα παρακλάδια κάνουν απευθείας διαπραγματεύσεις με την τρόικα, παρακάμπτοντας την κυβέρνηση και προσβάλλοντας τη χώρα».
Ο κ. Σπίρτζης αναφερόμενος στις εξελίξεις γύρω από το ασφαλιστικό των μηχανικών ΤΣΜΕΔΕ επανέλαβε κατηγορηματικά ότι τα αποθεματικά του ταμείου θα πρέπει να προστατευτούν, διαβεβαίωσε ότι ΤΕΕ θα λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα, αλλά αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες για τις ενέργειες που θα ακολουθήσει, σε νομικό επίπεδο. Επέκρινε την Τράπεζα της Ελλάδος ότι «μετέτρεψε παράνομα τα αποθε΅ατικά του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕ?Ε, σε ο΅όλογα του ελληνικού δημοσίου», χωρίς, όπως ανέφερε, ποτέ να ενημερώσει για το πώς θα τα αξιοποιήσει. «Υπάρχει από την κυβέρνηση και τον κ. Κουτρουμάνη ΅ία γενική και αόριστη διαβεβαίωση ότι θα καλυφθούν οι απώλειες και ότι δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ, αλλά αυτό δεν έχει εξηγηθεί πως θα γίνει» πρόσθεσε.
Αναφερόμενος εξάλλου, στο νέο νόμο για την έκδοση αδειών δόμησης κατηγόρησε, για άλλη μια φορά, τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη, αλλά και άλλα στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η «παρέα Κακλαμάνη, Πρωτόπαπα, Μπούρα, στηρίζουν τις ομάδες που αποτελούν την εκλογική τους πελατεία».
Ο κ. Σπίρτζης επίσης, υπογράμμισε ότι το ΤΕΕ στηρίζει νο΅ικά τις προσφυγές διπλωματούχων μηχανικών κατά διοικήσεων οργανισ΅ών και φορέων του δημοσίου, που, όπως είπε, βάζουν στην ίδια κατηγορία αποφοίτους ΠΕ και ΤΕ, κατήγγειλε την ύπαρξη καρτέλ στην αγορά δομικών υλικών, και επέκρινε ορισμένους κύκλους, που όπως επισήμανε, επιχειρούν να ακυρώσουν το θεσμικό - επιστημονικό ρόλο του ΤΕΕ.
Για τον κατασκευαστικό κλάδο υπογράμμισε ότι η έναρξη κατασκευής δημόσιων έργων, καθυστερεί εδώ και δύο χρόνια, για το ΕΣΠΑ ότι παρά όσα ανακοινώνει το αρμόδιο υπουργείο, «στην αγορά δεν έχει πέσει μέχρι στιγμής ούτε ένα ευρώ», ενώ για τα θέματα του ενεργειακών επιθεωρήσεων και νομιμοποίησης αυθαιρέτων και ημιυπαίθριων, επέκρινε την κυβέρνηση για ανακολουθία.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2128512

No comments: