27.1.12

"Οχι" από Καρατζαφέρη στη συνυπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης

Την πρόθεσή του να μην υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση -όπως προστάζει η τρόικα- δήλωσε στη βουλή ο Γιώργος Καρατζαφέρης, εκτιμώντας ότι αυτό πρέπει να το κάνει μόνο ο πρωθυπουργός και οι εταίροι μας να δεχτούν από τους πολιτικούς αρχηγούς τον λόγο της πολιτικής τους τιμής, μεταδίδει το Σκάι.gr.
Κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. προς τον πρωθυπουργό, στην οποία όμως απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, λόγω των κρίσιμων συναντήσεων του Λουκά Παπαδήμου με την τρόικα, ο Γ. Καρατζαφέρης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «πρέπει να υπογραφεί αυτή η δανειακή σύμβαση από τον πρωθυπουργό, γιατί αυτό που λέει η τρόικα για συνυπογραφή των πολιτικών αρχηγών θα βρει αντιστάσεις μόνο και μόνο για λόγους αρχής. Εμείς θα αναλάβουμε με τον λόγο της πολιτικής μας τιμής αυτό που δεσμευόμαστε, αλλά υπογραφή ευτελισμού μην περιμένουν κάποιοι».

Αναφερόμενος στο PSI, το χαρακτήρισε εξαιρετική ευκαιρία, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξουν την τελευταία στιγμή παρενέργειες που θα μπορούσαν να το τινάξουν στον αέρα. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι πρόκειται για μία διαπραγμάτευση που «δεν είναι περίπατος, αλλά σκληρή προσπάθεια, για να απαλείψουμε κάποιους σκληρούς και δεσμευτικούς όρους».

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/677261/Article.aspx

2 comments:

Κυριάκος said...

Ο Καρατζαφέρης θα δώσει λόγο τιμής;

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Το ανέκδοτο του μήνα είναι αυτό.

geokalp said...

έπρεπε να ευθυμήσουμε λίγο