17.1.12

JP Morgan: Οι προβλέψεις για την Εθνική Τράπεζα

Oι κεφαλαιακές απαιτήσεις σε επίπεδο core tier 1 της Εθνικής θα διαμορφωθούν στο 1,2 δισ. ευρώ το 2012, ποσό το οποίο θα μπορούσε να καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό από την πώληση ποσοστού μεγαλύτερου του 25% της Finansbank, εκτιμά η JP Morgan σε έκθεσή της με ημερομηνία 17/1.

Ο διεθνής οίκος σημειώνει πως η ανακοίνωση της Εθνικής για την αύξηση των κύριων βασικών ιδίων κεφαλαίων της, μετά την ολοκλήρωση της πρότασης για την επαναγορά καλυμμένων ομολογιών και υβριδικών τίτλων, έφτασε την ώρα της έκδοσης της έκθεσης.

Σε έναν πρώτο σχολιασμό της, πάντως, σημειώνει πως η επαναγορά τίτλων 302 εκατ. ευρώ ήταν ελαφρά μικρότερη των 462 εκατ. ευρώ που προέβλεπε η JP Morgan. Πρόσθεσε 45 μ.β. στο core tier 1 του ομίλου αντί για 70 μ.β. που αναμένονταν.

Σύμφωνα με την έκθεση, το stress-test της BlackRock θα μπορούσε να προσθέσει κεφαλαιακές ανάγκες ύψους 1,5 δισ. ευρώ, ωστόσο η προσαρμογή θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε διάστημα τριών ετών.

Κατά την JP Morgan, τα βασικά ρίσκα εξακολουθούν να αφορούν την αστάθεια στην Ελλάδα, η οποία συνδέεται με τη βιωσιμότητα του κρατικού χρέους, καθώς και την επίτευξη συμφωνίας για το PSI.

Σύμφωνα με τον οίκο, η κεφαλαιακή επάρκεια της Εθνικής ανερχόταν στο 9,5% το γ΄ τρίμηνο του 2011 και αναμένεται να υποχωρήσει στο 8,1% στην τρέχουσα χρήση.

Στην έκθεσή της η JP Morgan δίνει νέα μειωμένη τιμή-στόχο για την Εθνική στο 1,10 ευρώ, με σύσταση underweight. 

http://www.euro2day.gr/news/market/123/articles/675761/Article.aspx

No comments: