30.7.12

Έχουμε εμπιστοσύνη στην ανεξαρτησία της ΕΚΤ - OXI στην έκδοση ευρωομολόγων ή οποιασδήποτε άλλης μορφής αμοιβαιοποίησης του χρέους

Η Γερμανία έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην ανεξαρτησία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Georg Streiter, εν μέσω προσδοκιών ότι η ΕΚΤ θα αναλάβει δράση προκειμένου να μειωθεί το κόστος δανεισμού για την Ισπανία και την Ιταλία, μεταδίδει το Reuters.

«Η Γερμανική κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στις ανεξάρτητες δραστηριότητες της ΕΚΤ. Η ΕΚΤ εκπληρώνει τα καθήκοντά της», τόνισε.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi είχε δηλώσει ότι η Τράπεζα θα κάνει ότι θεωρεί απαραίτητο για να σώσει το ευρώ, δημιουργώντας προσδοκίες στις αγορές ότι μπορεί να επανεκκινήσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων των προβληματικών χωρών της ευρωζώνης στην δευτερογενή αγορά – πολιτική που δεν αρέσει στην Γερμανία.

Ο κ. Steiter επανέλαβε παράλληλα την αντίθεση του Βερολίνου στην έκδοση ευρωομολόγων ή οποιασδήποτε άλλης μορφής αμοιβαιοποίησης του χρέους της ευρωζώνης.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/716551/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: