30.7.12

Reuters: Κοντά σε συμφωνία οι πολιτικοί αρχηγοί - Ι. Στουρνάρας: Ο δρόμος θα είναι μακρύς

Οι πολιτικοί αρχηγοί στην Ελλάδα έχουν συμφωνήσει στην πλειοψηφία των μέτρων λιτότητας που προωθούνται για την εξοικονόμηση των 11,5 δισ. ευρώ και, πλέον, απομένει το θέμα των περικοπών σε συντάξεις και μισθούς για να βρεθούν τα υπόλοιπα 1,5 δισ. ευρώ, ανέφερε σήμερα στο Reuters πηγή προσκείμενη στις διαβουλεύσεις.
«Οι πολιτικοί αρχηγοί δεν διαφωνούν σε τίποτα, απλά συζητούν εναλλακτικές προτάσεις για να προστατευτούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι ή τα εισοδήματα στον δημόσιο τομέα», δήλωσε η ίδια πηγή στο πρακτορείο.
«Χρειαζόμαστε μέτρα ύψους 1,5 δισ. ευρώ για την οριστικοποίηση του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ», πρόσθεσε.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2215832

Ο δρόμος θα είναι μακρύς και απαιτείται υπομονή και επιμονή, προκειμένου να ανακτηθεί ο χαμένος χρόνος, προειδοποιεί ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αναφορικά με τις προϋποθέσεις προκειμένου η έκθεση της τρόικας να είναι θετική.
«Η επίτευξη των στόχων του φετινού προϋπολογισμού και τα αξιόπιστα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής για τα επόμενα χρόνια σε συνδυασμό με αποκρατικοποιήσεις, άνοιγμα αγορών και επαγγελμάτων, βελτίωση της απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, απεμπλοκή της χρηματοδότησης από την ΕΤΕπ και επιτάχυνση της διαδικασίας αδειοδότησης των επενδύσεων, μπορούν να συναρθρώσουν τη δημοσιονομική προσαρμογή και ανάπτυξη, επαναφέροντας την ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης», δηλώνει ο κ. Στουρνάρας στην κυριακάτικη «Καθημερινή».

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2215845

No comments: