31.7.12

Monti: Η κρίση κρατικού χρέους έρχεται πιο κοντά στο τέλος της

Ο Mario Monti δήλωσε ότι η κρίση κρατικού χρέους που έχει πλήξει την ευρωζώνη έρχεται πιο κοντά στο τέλος της, καθώς ο Ιταλός πρωθυπουργός ξεκινάει τις συναντήσεις με πολιτικούς ηγέτες αυτή την εβδομάδα, στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

«Δύο πράγματα συμβαίνουν: το τέλος του τούνελ της κρίσης γίνεται πιο φωτεινό, και εμείς (η Ιταλία) και η υπόλοιπη Ευρώπη είμαστε πιο κοντά στο τέλος του τούνελ», δήλωσε ο Monti σε συνέντευξή του σε ιταλικό ραδιόφωνο.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι «το κλειδί για το σημείο καμπής της κρίσης», είναι να εφαρμοστούν άμεσα οι αποφάσεις που ελήφθησαν στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο στο τέλος Ιουνίου.

Ο Monti αναμένεται να συναντηθεί αργότερα σήμερα με το Γάλλο πρόεδρο Francois Hollande στο Παρίσι, την επόμενη ημέρα με τον Φιλανδό πρωθυπουργό Jyrki Katainen στη Φινλανδία και την Πέμπτη στη Μαδρίτη θα συναντηθεί με τον Ισπανό πρωθυπουργό Mariano Rajoy.

Την Κυριακή ο Monti και η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel δήλωσαν πως οι δύο χώρες θα κάνουν τα πάντα να προστατέψουν την ευρωζώνη.


© Dow Jones Newswires



No comments: