26.6.08

Κάλυψη για Alpha Bank, Εθνική και Eurobank από τη Natixis

Κάλυψη για τις μετοχές των Alpha Bank, Εθνικής Τράπεζας και Eurobank ξεκινάει με ξεχωριστές της εκθέσεις η Natixis. Ο οίκος συνιστά «buy» για τη μετοχή της Alpha Bank στην έκθεσή του με ημερομηνία 25 Ιουνίου και τίτλο «Αντίσταση», ενώ θέτει την τιμή-στόχο των 21,9 ευρώ. Εκτιμά, όπως αναφέρει, ότι ο όμιλος δείχνει να αντιστέκεται στις πτωτικές πιέσεις που ασκούνται στα περιθώρια (margins).
Για την Εθνική Τράπεζα η Natixis στην έκθεσή της με ημερομηνία 25 Ιουνίου και τίτλο «Ο ελληνικός γίγαντας με την Αχίλλειο πτέρνα» θέτει τιμή-στόχο τα 25,1 ευρώ και τη σύσταση «reduce». Ο οίκος εκφράζει τις ανησυχίες του όσον αφορά την έκθεση του ομίλου στις αγορές της ΝΑ Ευρώπης και κυρίως στην Τουρκία, ενώ μεταξύ άλλων εκτιμά πως υπάρχει ο κίνδυνος των εξαγορών, με την έννοια ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε ανάγκη για αύξηση κεφαλαίου.
Σε ό,τι αφορά την Eurobank σε ξεχωριστή της έκθεση με την ίδια ημερομηνία και με τίτλο «Έργα σε εξέλιξη» η Natixis θέτει την τιμή-στόχο των 14,9 ευρώ και τη σύσταση «reduce». Ο οίκος αναφέρει ότι σημείο ανησυχίας αποτελούν τα περιθώρια (margins) τα οποία υποχωρούν τόσο στις χορηγήσεις όσο και στις καταθέσεις, αλλά και στην έκθεση του ομίλου στις αναδυόμενες ευρωπαϊκές αγορές.
http://www.capital.gr/news.asp?Details=528883

No comments: