14.7.08

Ανάκαμψη δια χειρός... Πόλσον-Μπερνάνκε

Χέρι βοηθείας στις αγορές δίνει η Ουάσιγκτον προσφέροντας "σωσίβια" στις χρεοκοπημένες τράπεζες Fannie Mae, Freddie Mac και Indymac. Το XA ακολουθεί την ανάκαμψη στο εξωτερικό, την ώρα που αρκετοί αναλυτές μιλούν για μνήμες '29 στις ΗΠΑ. Η μεταβλητότητα παραμένει αφού κανείς δεν ξεχνά ότι μετά τη διάσωση της Bear Stearns οι αγορές βρίσκονται χαμηλότερα παρά τις διαβεβαιώσεις


Σε θετικό έδαφος άνοιξε την εβδομάδα το ΧΑ, ακολουθώντας την ανάκαμψη της Ευρώπης και με τις τράπεζες να παραμένουν στο προσκήνιο, μετά την ανακοίνωση σημαντικών μέτρων από την Ουάσιγκτον για τη διάσωση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων Fannie Mae και Freddie Mac που κατέχουν κεντρική θέση στο αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Αρκετοί αναλυτές μιλούν για μνήμες του '29 που ζωντανεύουν στη Wall Street. Η μεταβλητότητα παραμένει και πολλοί μιλούν για εύθραυστη ανάκαμψη με το πετρέλαιο να βαδίζει προς τα 150 δολ./βαρέλι και την επιστροφή του ευρώ πάνω απο τα 1,59 δολάρια.
Η επιφυλακτικότητα δεν απομακρύνεται καθώς κανείς δεν ξεχνά ότι μετά τη διάσωση της Bear Stearns, 5 μήνες πριν, οι αγορές βρίσκονται χαμηλότερα παρά τις διαβεβαιώσεις για τις "σωτήριες" παρεμβάσεις Μπους-Πόλσον-Μπερνάνκε με... μπόλικο "κρατικό χρήμα".
Το ΧΑ ξεκίνησε ακολουθώντας τις ανακουφιστικές δηλώσεις από τις ΗΠΑ. Ανοδικές τάσεις επικρατούν στον τραπεζικό κλάδο, με την ΚΥΠΡ να ηγείται της ανόδου. Θετική η εικόνα και του 20άρη, όπου, εκτός από τις τράπεζες, πρωτοστατούν ΔΕΗ και ΟΠΑΠ. Πιέσεις δέχονται MOH, OTE, ΜΥΤΙΛ, 3Ε και ΙΝΛΟΤ.
Υπό πίεση βρίσκεται ο 80άρης.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=13903&subid=2&tag=9418&pubid=2587179

No comments: