8.12.08

HSBC: "Κόβει" τιμές - στόχους για επτά τράπεζες

Τις τιμές - στόχους για επτά ελληνικές τράπεζες χαμηλώνει η HSBC, σε έκθεσή της, με ημερομηνία 8 Δεκεμβρίου 2008, όπου υποβαθμίζει τη σύσταση για τρεις από αυτές.
Αναλυτικότερα, για τη μετοχή της Alpha Bank, ο οίκος χαμηλώνει την τιμή - στόχο στα 8,8 ευρώ, από 29 ευρώ, υποβαθμίζοντας παράλληλα τη σύσταση του σε “neutral” από “overweight”.
Για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, ο οίκος θέτει νέα τιμή - στόχο τα 20 ευρώ, από 51,4 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας σύσταση “overweight”.
Για τη μετοχή της Eurobank, υποβαθμίζει την τιμή - στόχο στα 9,5 ευρώ, από 25,5 ευρώ, ενώ διατηρεί σύσταση “overweight”.
Στα 4,5 ευρώ, από 12,7 ευρώ, θέτει νέα τιμή - στόχο για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου, με σύσταση “overweight”.
Αναφορικά με τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, η HSBC θέτει νέα τιμή - στόχο στα 8,6 ευρώ, από 30,3 ευρώ προηγουμένως, ενώ δίνει νέα σύσταση “neutral” από “overweight”.
Για τη μετοχή της Marfin PB, θέτει την τιμή - στόχο των 2,2 ευρώ, από 8 ευρώ προηγουμένως, με νέα σύσταση “neutral” από “overweight”.
Τέλος, χαμηλώνει την τιμή - στόχο στα 6 ευρώ, από 6,2 ευρώ για τη μετοχή του Τ.Τ., διατηρώντας σύσταση “neutral”.
O οίκος υπογραμμίζει ότι το βλέμμα των επενδυτών θα στραφεί στην κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, τη ρευστότητα και την ποιότητα των παγίων.
Χαρακτηρίζει την Εθνική Τράπεζα ως ισχυρό "παίκτη", ενώ ξεχωρίζει παράλληλα τις Eurobank και Τράπεζα Κύπρου.
Σύμφωνα με την HSBC, οι βασικές προκλήσεις για τον τραπεζικό κλάδο το 2009 είναι η επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης των δανείων, η υποβάθμιση της ποιότητας των παγίων, καθώς και το αρνητικό μακροοικονομικό περιβάλλον.
http://www.capital.gr/news.asp?Details=633771

No comments: