5.4.09

ΗΠΑ: Σε υψηλά 25 ετών η ανεργία

Η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να χάνει μαζικά θέσεις εργασίας, με τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας για το Μάρτιο να ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των θέσεων εργασίας που χάθηκαν από την αρχή της ύφεσης πριν από 16 μήνες σε πάνω από 5 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, οι καταστάσεις μισθοδοσίας στο δευτερογενή και τριτογενή τομέα μειώθηκαν κατά 663.000 το Μάρτιο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Ωστόσο, τα στοιχεία του Ιανουαρίου αναθεωρήθηκαν για να δείξουν μεγαλύτερες απώλειες. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι καταστάσεις μισθοδοσίας μειώθηκαν κατά 741.000 τον Ιανουάριο. Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη πτώση που έχει καταγραφεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires, η αμερικανική οικονομία έχει χάσει σχεδόν 5,1 εκατ. θέσεις εργασίας από τον Δεκέμβριο του 2007, με περισσότερο από τα 2 εκατ. να σημειώνονται στο τελευταίο τρίμηνο.

Ο δείκτης ανεργίας ενισχύθηκε κατά 0,4% στο 8,5%, για να αναρριχηθεί στα υψηλότερα επίπεδα από το Νοέμβριο του 1983.

http://www.capital.gr/News.asp?id=709516

No comments: